Urbanisme

L'amo del Fortí proposa un concurs d'idees per emplaçar-hi equipaments destacats

Ho comunicarà a l'Ajuntament perquè insti els arquitectes tarragonins a presentar els seus millors projectes

No només l'Ajuntament de Tarragona no vol que l'entorn i l'interior del Fortí de la Reina es torni a convertir en un cau de brutícia, ja que segons ha pogut saber El Punt, el consistori rebrà en breu una proposta del propietari referent a usos de futur del monument. Es tracta de convocar un concurs perquè, principalment els arquitectes de la ciutat, puguin presentar projectes amb el que considerin que seria més adient per instal·lar-hi a dins. La idea ha sorgit del propietari del bé cultural d'interès nacional, disposat a donar a la fortificació un ús d'acord amb el que estableixi el nou pla d'ordenació urbanística municipal, que el defineix com a monument dins de zona d'equipaments. En aquest sentit, la gestió hauria de ser conjunta i sempre amb el vistiplau del consistori, que és l'òrgan que ha de supervisar les activitats que es duguin a terme a l'interior de la fortificació. En qualsevol cas, el monument és privat, per la qual cosa l'entesa s'entreveu quasi imprescindible.

Usos de futur

La imatge virtual que s'observa a la dreta –amb una construcció de vidre– reflecteix l'objectiu que es persegueix amb la convocatòria del concurs. De fet, és també una crida implícita a tots els arquitectes de Tarragona perquè es llueixin, ja que la intenció és que el futur equipament es pugui convertir en una referència de futur, tenint en compte que la punta del Miracle és un indret amb una panoràmica privilegiada. Un dels requisits és que les parets del futur equipament no haurien de descansar sobre les de la fortificació, evitant així qualsevol afectació a la muralla i perquè, de passada, els serveis territorials de Cultura no hi posin impediments. Per això es proposarà que la distància mínima amb la muralla sigui d'almenys 4 metres.

Inherent al monument

Fa alguns mesos, el mateix alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, va assegurar que, respecte dels usos de futur del Fortí, s'escoltarien totes les opinions dels ciutadans. Fins i tot no va descartar que a dins s'hi instal·lessin negocis de restauració o algun bar, «però sempre inherents al monument». De fet, va deixar entreveure que es podria iniciar un procés de participació ciutadana perquè la gent hi digués la seva. La proposta que arribarà al consistori té com a finalitat la recuperació de l'emplaçament, i per això s'insta que els professionals de l'arquitectura exposin els seus millors esbossos.

El litigi, al marge

Aquesta proposta va en paral·lel a l'enfrontament que mantenen el propietari, Enric Catà, i l'Ajuntament de Tarragona, des de fa temps. El consistori li reclama els 643.000 euros que han costat les obres de desmuntatge del restaurant –l'administració ja ha desemborsat– mentre que l'empresa té presentada una demanda per valor de 18 milions d'euros per cessament de negoci.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
infraestructures

Acabada la reparació de les rampes d’accés al passallís de l’Onyar

girona

La Setmana Cultural de la UPC ofereix quaranta activitats

TERRASSA

Instal·len 52 caixes niu per potenciar la reintroducció del xoriguer petit

MOLLET DE PERALADA
administracions

Noves protestes de la Policia Local de Mataró al ple

mataró

Adjudiquen les obres de reparació de la sèquia Monar

GIRONA
societat

Sanció de 900.000 euros a Renfe per l’avaria de Gavà de fa un any que Adif va atribuir a un llamp

barcelona

Fan una estada al Trueta per identificar necessitats clíniques

girona
Infraestructures i serveis

Les obres d’adaptació a l’intercanviador de Verdaguer començaran a la tardor

Barcelona

El paper dels mercats per anar cap a un sistema alimentari sostenible

GIRONA