Urbanisme

El jutge reobre per segon cop el cas Muntanyans II de Torredembarra

Veu indicis de “corrupció urbanística” en la tramitació del pla parcial

Ho decideix a partir de nova documentació aportada per la Guàrdia Civil

La investigació judicial sobre el pla parcial Muntanyans II de Torredembarra torna a estar oberta. Mentre que administrativament el projecte urbanístic es troba anul·lat per una sentència del TSJC i el futur dels terrenys al litoral torrenc es troba ara en debat, el titular del jutjat d'instrucció número 3 de Tarragona ha acceptat el recurs presentat pel fiscal de medi ambient, Ignacio Monreal, per reobrir la instrucció penal sobre el cas.

La investigació parteix de la denúncia a la fiscalia feta el 2006 a títol personal per un membre de la Plataforma Salvem els Muntanyans, Silvestre Morros. En el procés tan sols ha estat imputat Manuel Sánchez, el tècnic de l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) que va signar l'informe que el 2004 autoritzava la construcció, malgrat que deu dies abans n'havia signat un en sentit contrari. El pla Muntanyans II, de fet, va ser anul·lat judicialment pel fet d'estar construït en terrenys inundables.

Funcionaris implicats

La instrucció ja va ser arxivada i reoberta per l'Audiència de Tarragona el 2009. El 2013 el jutge va decidir tornar-la a arxivar, però en aquest cas el fiscal de medi ambient s'hi va oposar basant-se en nova documentació que la Guàrdia Civil va localitzar dins de la investigació del cas de presumpta corrupció a l'Ajuntament de Torredembarra, en principi deslligada del cas Muntanyans II.

En la seva resolució, el jutge reconeix que les noves informacions permeten valorar “des d'una altra perspectiva” el cas i vincular-lo a “corrupció urbanística en què estarien implicats funcionaris de l'Ajuntament de Torredembarra”. El jutge també subratlla la necessitat d'una “investigació suplementària” de la Guàrdia Civil, però ara sota la direcció dels jutjats del Vendrell, on deriva la investigació, i on també s'investiga el cas de presumpta corrupció al municipi.

LA XIFRA

550
habitatges
eren els previstos a Muntanyans II. La propietària actual, la Sareb, intenta tornar a tramitar el pla.

Una querella i dos recursos contenciosos

El pla Muntanyans II ha estat rodejat de diverses batalles judicials, algunes amb més fortuna que altres. Morros, que va denunciar els fets a la fiscalia, va presentar una querella penal contra dos exalcaldes torrencs per presumpte delicte contra el medi ambient que es va arxivar. La plataforma Salvem els Muntanyans, per la seva banda, va presentar dos recursos contenciosos. Un va suposar l'anul·lació del projecte.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política municipal

Banyoles invertirà més de 2 milions d’euros en diferents actuacions

BANYOLES
FIGUERES

Càritas celebra 50 anys a la ciutat

FIGUERES
societat

Catalunya registra el dia més plujós des del setembre de l’any passat

barcelona
medi ambient

Reus intensifica les sancions per no llançar bé les escombraries

REUS
meteorologia

Més de 350 avisos per la pluja des de diumenge al vespre

BARCELONA
estats units

Almenys quatre morts per múltiples tornados a Oklahoma

barcelona
Societat

Mor Carles Busquets, reconegut fotògraf reusenc i expropietari de Niepce

societat

S’ensorra una part de l’edifici de l’Escola de Vela a causa del temporal

platja d’aro
llengua

Voluntariat per la llengua ha creat més de 178.000 parelles lingüístiques

barcelona