La incineradora de Constantí no ha suposat més risc per a la salut, segons un estudi de la URV

L'últim estudi de seguiment quinquennal que realitza el laboratori de toxicologia i salut mediambiental de la URV sobre l'ecoparc de residus especials del Camp de Tarragona (incineradora de Constantí) conclou que aquesta «no ha suposat, fins ara, riscos addicionals significatius per a la salut de la població de la zona». Els últims resultats s'extreuen de la comparació de les mostres recollides la primavera de l'any 2008 amb les mostres obtingudes en el control previ dels anys compresos entre el 1999 i el 2003 i en el primer estudi de tots (1996-1998), quan encara no estava en funcionament la incineradora. Més concretament, el laboratori, dirigit per Josep Lluís Domingo, ha recollit mostres de dioxines i furans al sòl, herbes, llet materna, teixit adipós humà i plasma, i també mostres de metalls pesants al sòl i a la vegetació i en teixits biològics humans.

En alguns aspectes, la concentració de dioxines i furans ha augmentat respecte de l'anterior mostra, però ha disminuït respecte de la primera. Pel que fa a la ingesta de metalls, es manté per sota del màxim recomanat per l'OMS.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.