Societat

Mor als 95 anys l'arquitecte Joan Maria de Ribot i de Balle

L'arquitecte gironí Joan Maria de Ribot, responsable durant molts anys del servei de restauració de la Diputació de Girona i que va ser alcalde de la ciutat l'any 1957, entre els mandats d'Antoni Franquet i de Pere Ordis, va morir ahir als 95 anys. Nascut a Girona el 24 de febrer de 1919, va obtenir el títol d'arquitecte l'any 1947, es va diplomar en urbanisme i posteriorment va ser doctor en arquitectura. Durant molts anys va ser vocal delegat de Girona en la junta de govern del Col·legi d'Arquitectes de Catalunya i Balears. Germà d'Ignasi de Ribot, alcalde de Girona entre el 1972 i el 1979, va ser el responsable de la restauració de desenes d'esglésies i monestirs de les comarques de Girona. Els seus treballs més emblemàtics van ser la reforma i restauració del monestir de Ripoll, l'església de Sant Nicolau i el monestir de Sant Pere de Galligants –a Girona–, la reforma de la torre Carlemany i el claustre de la catedral de Girona i l'església de Santa Maria de Lladó.

Pel que fa a la restauració de cases senyorials, cal destacar la seva feina a la Fontana d'Or i a les Torres de Palau. També va dissenyar el garatge Forné –a la carretera de Barcelona–, el col·legi Maristes de Girona, el col·legi Belloch del Pla, el bloc Mascort i el garatge de la Hispano Hilariense d'Arbúcies.

Joan Maria de Ribot havia rebut la medalla President Macià i la del Col·legi d'Arquitectes i era acadèmic d'honor de la Reial Acadèmia Catalana de Belles Arts de Sant Jordi. El funeral es farà avui a dos quarts de cinc de la tarda a l'església del Mercadal.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia