Societat

Catalunya perd 4 estrelles Michelin i en guanya 1

El barceloní Pakta d'Albert Adrià s'incorpora a la prestigiós llistat de restaurants amb la seva primera estrella

El Celler de Can Roca i el Sant Pau mantenen les tres estrelles

La gastronomia catalana només ha aconseguit una nova estrella a la prestigiosa Guia Michelin i ha perdut quatre de les que tenia en l'última edició. En el conjunt de l'Estat cap restaurant ha estat reconegut amb les tres estrelles, però els 8 establiments que ja les tenien han conservades. La majoria de noves incorporacions a la llista (19) anunciades aquest dimecres en la presentació a Marbella de la Guía Michelín Espanya & Portugal 2015 ho han fet amb una única estrella i només l'Aponiente d'Ángel León (El Puerto de Santa María, Càdis) ha sumat la segona estrella.

El restaurant barceloní de cuina nikkei (peruana i japonesa) Pakta d'Albert Adrià ha rebut la seva primera estrella Michelin. Ha estat l'únic de la llista a Catalunya que, en canvi, perd quatre estrelles. Una d'elles és precisament la que tenia un altre establiment del grup dels germans Adrià, el 41 graus. Les altres tres baixes són per la desaparició natural de tres restaurants que tenien una estrella: l'Aliança d'Anglès (per la mort del cuiner Lluís Feliu), La Llar (Castelló d'Empúries) i Mas Pau d'Avinyonet de Puigventós.

Tot i que no hi ha cap nou restaurant amb més d'una estrella al territori, mantenen les tres estrelles els dos únics restaurants que ja les tenien: El Celler de Can Roca de Girona i el Sant Pau de Sant Pol de Mar. El selecte club dels triestrellats es manté estable al conjunt l'Estat amb un total de vuit restaurants.

El gran triomfador de la nit amb l'única segona estrella de tot l'Estat és, doncs, el restaurant d'Ángel León, que ha introduït el plàncton com a ingredient culinari.

19 restaurants aconsegueixen la seva primera estrella, la majoria dels quals a Madrid (Àlbora, DSTAgE, La Cabra, Punto MX i Montia). El segon territori amb més noves estrelles són les Illes Balears (Andreu Genestra, Simply Flosh i Can Dani), seguit del País Basc (Aizian i Elkano) i Castella Lleó (La Lobita i Refectorio). Catalunya (Pakta), Galícia (Nova) i Astúries (El Retiro) sumen una nova estrella cadascun.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

SOCIETAT

Recerca pilot de la URV per detectar a Tarragona el sensellarisme ocult

TARRAGONA
Estats Units

Mor el pacient que va rebre un ronyó de porc modificat genèticament

Barcelona
SANT FELIU DE GUÍXOLS

Nova edició de Guíxols Flors amb molta participació

SANT FELIU DE GUÍXOLS
GIRONA

Els castells, protagonistes del primer diumenge de Temps de Flors

GIRONA
SERVEIS

Balaguer instal·la un sistema innovador per detectar fuites d’aigua a la xarxa

BALAGUER

Estabilitzat l’incendi forestal

BATEA
societat

Col·lapse general a Rodalies que es pot allargar a demà dilluns

barcelona
Sonia Giménez
PRESIDENTA DE L’OBSERVATORI DE L’AIGUA DE TERRASSA (OAT)

“En la gestió de l’aigua cal valentia i requereix consens”

TERRASSA
Olot

El Cornamusam aposta per la programació de quilòmetre zero

Olot