Societat

Blanes obre les festes amb el pregó de Xavi Marina

El corredor d'ultrafons i pastisser va reivindicar els valors de l'esport i va recordar que sempre aprofita per parlar de la ciutat selvatana allà on va a competir

Qui és segurament el blanenc més en forma del moment, el corredor d'ultrafons Xavi Marina, va donar ahir el tret de sortida a la festa major de Santa Anna. Acostumat a córrer en paisatges tan dispars com el Sàhara, la selva tropical, l'Àrtic i la Lapònia finesa, Marina va perfilar-se com un gran ambaixador de la seva ciutat, ja que, segons va assegurar, sempre que marxa aprofita per parlar de Blanes. “Jo continuaré donant a conèixer el nom de Blanes arreu del món i endolcint la vida dels blanencs i els visitants. Visca Blanes i glòria a Santa Anna!”, va cridar. I quan es referia a endolcir la vida dels blanencs no era de manera figurada, ja que Marina, quan no corre, es dedica a la pastisseria, que ha estat sempre el negoci familiar.

La lectura del pregó es va fer a la plaça dels Dies Feiners, que es va omplir. Va encapçalar l'acte l'alcalde de Blanes, Miquel Lupiáñez, que va presentar el pregoner com un esportista d'elit jove que, per damunt de tot, “és una persona humil i senzilla que estima el poble de Blanes”. També va lloar els valors que representa Xavi Marina: la cultura de l'esforç i de la salut i l'estima envers Blanes.

Els focs, dijous

La festa de Santa Anna va començar ahir amb els concerts de l'Ensorra't, i continua avui amb més música i altres actes. El plat fort de la festa començarà dijous, amb el 45è Concurs Internacional de Focs Artificials de la Costa Brava.

LA FRASE

Jo continuaré donant a conèixer el nom de Blanes arreu del món i endolcint la vida dels blanencs
Xavi Marina Atleta i pregoner blanenc

Nova modalitat en el concurs de fotografia

L'Ajuntament de Blanes, amb la col·laboració de l'Agrupació Fotogràfica i Cinematogràfica de Blanes (AFIC), organitza la 21a edició del Concurs Fotogràfic Focs i Festes de la Festa Major. Aquesta nova edició inclou com a principal novetat l'ampliació del nombre de categories en què es pot participar, de manera que enguany n'hi haurà tres. La nova modalitat premiarà les millors fotografies que s'hagin fet al correfoc de diumenge. Les altres dues seccions són: Focs d'Artifici i Activitats de la Festa Major. El calendari per a l'admissió de treballs serà del 3 al 7 d'agost, i les fotografies s'han de lliurar a l'àrea de Cultura de l'Ajuntament de Blanes, en el número 2 del carrer Roig i Raventós, i el diumenge 9 d'agost al local de l'Agrupació Fotogràfica i Cinematogràfica de Blanes. Només es permet presentar un màxim de tres fotografies per categoria.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

llengua

Recurs al TC de les famílies de l’escola de Canet reclamant que se’ls garanteixi l’immersió

barcelona
salut

Salut incorpora la prova de detecció del virus del papil·loma humà al Barcelonès Nord i Maresme i al Vallès Oriental

BARCELONA
infraestructures

L’estació del Nord de Barcelona es remodela i queda tota a planta baixa

barcelona
Serveis

Reforcen la cobertura 5G al litoral de Barcelona coincidint amb la Copa Amèrica

BARCELONA

Un marcador diferencia entre celiaquia i sensibilitat al gluten

Terrassa
SOCIETAT

L’ACA estudiarà com reduir el risc d’inundació del Monestir de Montserrat

Monistrol de Montserrat
ECONOMIA

Màxim recàrrec turístic a partir d’octubre: 4 euros per persona i nit

BARCELONA

Un estudi vincula mala salut i deteriorament emocional durant la pandèmia

GIRONA
salut

La barreja d’esport i música, per lluitar contra l’estigma de les malalties mentals, aterra al Berguedà

Olvan