Societat

Vilanova es fa enrere i no cedirà platges per a gossos

L'Ajuntament assegura que no s'ha trobat l'espai on poder reubicar un servei que va provocar queixes

L'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú s'ha fet enrere i finalment aquest estiu no permetrà que els gossos es banyin en cap platja de la ciutat. El Consistori, que l'any passat sí que va habilitar de manera pionera un espai de la façana marítima per a banyistes acompanyats per animals, havia anunciat abans d'acabar el darrer mandat que els responsables de Medi Ambient municipals estaven estudiant un espai alternatiu al que es va utilitzar el 2014 –la platja de l'Aiguadolç– després que molts usuaris d'aquesta zona protestessin contra la presència de gossos a la sorra.

L'anterior equip de govern –CiU en minoria– va assegurar que un cop es formés el nou govern local sorgit de les darreres eleccions municipals es comunicaria la nova ubicació. Al final, però, el govern local, format per Convergència –que manté l'alcaldia, en mans de Neus Lloveras– i el PSC, ha anunciat que no s'ha trobat cap espai idoni en tota la zona de platges que permeti un ús preferent per part dels animals durant aquest estiu.

Tot i això, l'executiu local de Vilanova no tanca la porta a tornar a habilitar un espai per a gossos de cara a la propera temporada d'estiu. L'objectiu és trobar un espai marítim de la ciutat que es pugui delimitar i convertir en un espai prioritari per a banyistes amb gossos.

Un altre requisit de la nova ubicació és que es tracti d'una zona que ofereixi tots els serveis bàsics de platja, un fet que no es donava a la platja de l'Aiguadolç l'any passat. A més, l'estiu passat tampoc no es va delimitar la zona com es pretén fer ara, un fet que va crear problemes de convivència entre els banyistes i les persones que venien amb els gossos, atretes per l'efecte crida de la mesura.

LA XIFRA

331.000
euros
és el que han costat les obres de rehabilitació de l'Espai Far, que estava previst que obrís aquest mes de juliol

Deficiències en les obres aturen l'espai mariner

El projecte Espai Far, que des d'aquest mes de juliol havia d'unir en un únic espai el Museu del Mar, la col·lecció de curiositats marineres Roig Toqués i l'oficina de turisme de Vilanova, s'ha hagut d'enrederir sine die després que s'hagin detectat errades en l'execució de les obres, que feien impossible complir els terminis. A banda de les deficiències tècniques, tampoc s'estava complint el calendari previst pel que fa a la distribució de les peces museístiques en l'exposició. Ara mateix, no hi ha data d'obertura.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Èxit del concert de celebració dels 25 anys de Girona Centre Eix Comercial

girona

La justícia també tomba la superilla de Compte Borrell

Barcelona
salut

Anuncien que el nou hospital de Calella estarà fet el 2030

calella

Èxit de vendes el primer dia de l’Expocasió

fornells de la selva
CALDES DE MALAVELLA

Finalitzen les obres de la depuradora de Can Carbonell

CALDES DE MALAVELLA

L’escola de pilots d’Alguaire estarà a punt la primavera vinent

Alguaire

Concentració per reivindicar la salut mental en el treball

girona

235 alumnes de 6è de primària ballen per l’equitat a Sant Gregori

girona

S’inicien les obres per convertir el Xalet Soler en la Casa de la Tecnologia

girona