Societat

Reparteixen uns vint mil cendrers per conscienciar els banyistes, a Platja d'Aro

La tercera edició de la campanya ‘Fem Platja!' la impulsa l'Ajuntament del municipi

Es vol millorar l'estat del manteniment i la neteja de les platges

La campanya Fem platja!, impulsada per la regidoria de serveis de l'Ajuntament de Castell-Platja d'Aro amb la col·laboració de l'empresa de salvament i socorrisme Pro-activa, es desplega per tercer estiu consecutiu al municipi de Castell-Platja d'Aro amb l'objectiu de conscienciar els banyistes sobre el manteniment i la neteja de les platges. Per tal de donar visibilitat a la campanya, s'instal·len durant diversos dies als espais més concorreguts, com ara passeres de fusta d'accés a l'aigua, elements de grans dimensions –a escala 20:1–, com ara puntes de cigarreta, pals de gelat, xiclets, pipes i taps d'ampolla, que són els residus més habituals que es recullen a la sorra de les platges.

Aquests dies de la campanya es fa més visible l'equip de neteja manual, format per dues persones, que es dedica a recollir aquests petits elements que la campanya engrandeix perquè es facin visibles i que la maquinària que neteja la sorra no pot recollir.

Cendrers reciclables

Una altra de les accions corresponents a aquesta campanya de conscienciació dels visitants de la sorra en general, i dels banyistes en particular, és el repartiment de vint mil cendrers de platja reutilitzables elaborats i distribuïts pel consistori, per tal de fer notar què comporta enterrar burilles a la sorra. Aquesta acció ja s'ha dut a terme durant el mes de juliol en sis ocasions. Al llarg de l'agost, se'n faran avui i també els dies 15, 19 i 26, entre les deu del matí i la una del migdia.

L'empresa concessionària del servei de neteges de platja del municipi de Castell-Platja d'Aro, GBI Serveis, divideix el litoral del municipi en sis sectors per tal de fer més efectiva la seva feina. En aquestes zones hi treballa, de matinada, la maquinària de neteja d'una banda i, de l'altra, diversos equips d'operaris amb suport de quads, en doble torn, de matí i tarda, un equip autònom de manteniment d'intervenció immediata i una brigada per a la retirada manual de residus que està formada per dues persones que recullen allò que les màquines no poden recollir.

L'Ajuntament de Castell-Platja d'Aro també disposa d'una barca pròpia per netejar l'aigua en doble torn, i d'una altra embarcació per a la neteja d'aquelles zones que són de més difícil accés amb la barca convencional.

LA XIFRA

20:1
Escala.
Els elements que fan visible la campanya de conscienciació són burilles, pals de gelat, xiclets gegants...

LA DATA

26.08.15
Campanya.
Els vint mil cendrers s'han repartit al llarg de deu dies; l'últim cop serà el darrer dimecres de mes.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Èxit del concert de celebració dels 25 anys de Girona Centre Eix Comercial

girona

La justícia també tomba la superilla de Compte Borrell

Barcelona
salut

Anuncien que el nou hospital de Calella estarà fet el 2030

calella

Èxit de vendes el primer dia de l’Expocasió

fornells de la selva
CALDES DE MALAVELLA

Finalitzen les obres de la depuradora de Can Carbonell

CALDES DE MALAVELLA

L’escola de pilots d’Alguaire estarà a punt la primavera vinent

Alguaire

Concentració per reivindicar la salut mental en el treball

girona

235 alumnes de 6è de primària ballen per l’equitat a Sant Gregori

girona

S’inicien les obres per convertir el Xalet Soler en la Casa de la Tecnologia

girona