Societat

LA CRÒNICA

Més enllà d'una copa de vi, o de sis

La segona edició del tast solidari Vi per Vida a benefici de la investigació de la metàstasi del càncer va reunir dissabte a la fàbrica Llobet-Guri de Calella 370 persones que, pagant un preu ridícul de 5 euros, van poder degustar fins a sis vins de les millors DO del nostre país. La sala sense columnes, un espai del qual es treu tot el suc possible i encara una mica més, feia el mateix goig com si es tractés d'un casament multitudinari. Les taules ben parades lluïen amb les copes de broc ample –molt agraïdes pels qui tenen el nas gros– i convidaven a parar l'orella i a salivar el paladar. Si l'any passat la novetat es mesurava amb una atenció intensa per part del públic a les paraules de l'artífex de l'acte, el sommelier Xavier Ayala, aquest any qui més qui menys volia compartir amb el company de taula l'experiència d'assaborir la beguda dels déus i, en més d'una ocasió, el brogit de les rialles, més intenses amb cada nova ampolla presentada, va dificultar l'arribada del missatge. Tot i això, s'ha de reconèixer el mèrit de l'experiència que dóna la càmera a la periodista de TV3 Elisabet Carnicé, que va relligar el discurs quan el soroll de fons creixia més del compte. A més, dissabte l'encarregada de donar el tret de sortida a la trobada va ser una representació dels Castellers de l'Alt Maresme que, amb una naturalitat envejable, van aixecar un pilar a l'entrada de la fàbrica i dos més davant de l'escenari. Carnicé s'hi va trobar com a casa! Un cop més, van ser els alumnes dels cicles de grau mitjà i superior d'hoteleria i indústries alimentàries de l'institut Bisbe Sivilla de Calella els que van servir els participants, i també van tenir l'aplaudiment entusiasta del públic, igual que els diferents establiments de Calella que van tornar a col·laborar en el tast. Ayala va fer pujar a l'escenari el director de l'Institut de Recerca Biomèdica de Barcelona, Joan Guinovart, un home afable que va posar el to seriós i pedagògic a la lluita titànica contra la malaltia que fa anys que encapçala. L'ambient distès, que el vi feia créixer, va marcar les dues hores llargues de tast que es tornaran a repetir el 2016, tal com Ayala va anunciar amb alegria.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pau Bosch
Nou president d’Amics de la Rambla

“Ara el nostre objectiu és obrir la Rambla al mar”

Barcelona
SOCIETAT

La síndica posa el focus a l’alberg de Badalona

Badalona
societat

L’esclavitud dels segles XV i XIX, a debat al Museu de l’Escala

l’escala
administracions

La Casa del Mar promocionarà el patrimoni pesquer de Llançà

llançà
sequera

La nova fase d’excepcionalitat dona més marge per omplir les piscines

barcelona
Societat

Mor Miquel Massana, fundador de l’empresa Centre Tèxtil Massana

SERVEIS

La Paeria atura la supressió de la recollida porta a porta a Pardinyes i Balàfia

LLEIDA
GIRONA

Puente preveu aviat la licitació del projecte d’enllaç del TAV i l’aeroport

GIRONA
estats units

TikTok demanda als EUA per una llei que amenaça de vetar el seu ús al país

barcelona