Societat

Més de cent animalistes es despullen a Barcelona contra els abrics de pells

L'acte ha tingut lloc a la cèntrica plaça Catalunya per “donar veu als milions d'animals que no poden defensar-se ells mateixos”

AnimaNaturalis denuncia que més de 60 milions d'animals a l'any són sacrificats a tot el món per comerciar amb la seva pell

Més d'un centenar d'animalistes s'han despullat aquest diumenge al centre de Barcelona en protesta contra els abrics de pells, segons l'entitat naturalista AnimaNaturalis, convocant de l'acte. Per onzè any consecutiu, més d'un centenar de persones d'arreu d'Espanya i llocs del món s'han reunit a Barcelona per desafiar les baixes temperatures de l'hivern i despullar-se per protestar contra l'ús de pells d'animals.

L'acte ha tingut lloc a la cèntrica plaça Catalunya, davant del Portal de l'Àngel i El Corte Inglés, i ha servit per “donar veu als milions d'animals que anualment són maltractats i assassinats i que no poden defensar-se ells mateixos”.

A la performance, els participants s'han manifestat completament despullats, ruixats amb sang artificial i amuntegats uns a sobre d'altres, com queden els cossos dels animals sense vida una vegada els han arrencat la seva pell. L'objectiu, segons els animalistes, és conscienciar la població de l'enorme nombre d'animals que s'utilitzen per confeccionar un sol abric de pell i de la crueltat amagada després de la indústria pelletera.

“S'ha associat erròniament l'ús de peces de pell amb el luxe i la moda i aquest és el pensament que cal canviar perquè si aconseguim que no hi hagi demanda, no hi haurà oferta. Actualment, hi ha moltes alternatives per vestir-se sense haver d'arrabassar la pell i la vida a un animal”, ha declarat la directora d'AnimaNaturalis a Espanya, Aída Gascón.

Visons, fures, guineus, conills, foques, llúdries, vaques, xinxilles, i a la Xina fins i tot gossos i gats, formen part de l'ampli grup d'animals que són assassinats per convertir les seves pells en peces de vestir o accessoris de moda.

Anualment, més de 60 milions d'animals són sacrificats a tot el món per comerciar amb la seva pell, segons AnimaNaturalis, que denuncia que per confeccionar un sol abric de pells, és necessari treure la vida a 20 guineus, llops o linxs, 70 visons o conills i fins a 300 xinxilles.

És per això pel que AnimaNaturalis ha sol·licitat oficialment a El Corte Inglés que cessi en la venda de pells d'animals a les seves botigues, però no ha rebut resposta, motiu pel qual ha iniciat una campanya contra aquesta empresa, fins que canviï les seves pràctiques.

“L'abandonament dels abrics de pells és una tendència mundial que no es pot aturar ni endarrerir. Per raons ètiques, El Corte Inglés hauria de deixar de vendre aquests productes, fins i tot abans que el públic deixi de consumir-los completament”, ha afegit Gascón.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia