Societat

societat

L'arquebisbe Joan Josep Omella demana resar perquè plogui

El nou arquebisbe de Barcelona, Joan Josep Omella, va enviar ahir una carta a tots els diocesans en què els requereix que en les eucaristies diàries es facin pregàries per demanar que plogui. Aquesta iniciativa la va fer coincidint que fa més de 90 dies que no es registra cap precipitació a la regió metropolitana de Barcelona. Omella, que demana als feligresos que resin no només per la pluja a Catalunya sinó arreu de l'Estat, ja que cal a tot arreu, suggereix el text següent: “Per la pluja, que ha de portar l'aigua que la nostra societat necessita: que Déu, provident i bo, ens la concedeixi com una benedicció que davalli del cel fins a nosaltres.” Omella no és el primer de resar (o de demanar que es resi) perquè plogui. L'any 2008, coincidint amb una greu sequera, l'aleshores conseller de Medi Ambient, Francesc Baltasar, d'ICV, es va encomanar a la Moreneta aprofitant que va anar a Montserrat, un fet que va motivar molts comentaris. Després va reconèixer que s'havia dirigit a la Mare de Déu amb les paraules: “Saps que sóc agnòstic, però si pots fer alguna cosa, fes-la.”

L'inusual i càlid hivern, amb les temperatures més altes del segle, i la falta de pluges, que torna a fer planar l'ombra de la falta d'aigua i les restriccions aquest estiu, està canviant i alterant els hàbits de molts animals i plantes. Segons el Departament de Territori i Sostenibilitat, s'està produint una disminució en l'arribada d'aus del nord, que en el cas de les gavines és d'un 30%, alhora que augmenten les espècies aquàtiques i marines d'altres llocs del Mediterrani.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Vint anys al servei de les famílies més vulnerables

Badalona
societat

Dignitat a les Vies presenta les seves queixes a Renfe

barcelona
Societat

Només troben llar per a un dels 45 usuaris de l’alberg que han tancat a Badalona

Badalona
Olot

Els sants tornen a la façana de Sant Esteve

Olot
societat

Pressió social per a la pacificació de l’N-2

mataró
política municipal

Banyoles invertirà més de 2 milions d’euros en diferents actuacions

BANYOLES
FIGUERES

Càritas celebra 50 anys a la ciutat

FIGUERES
societat

Catalunya registra el dia més plujós des del setembre de l’any passat

barcelona
medi ambient

Reus intensifica les sancions a qui no llenci bé les escombraries

REUS