Salut

Salut traurà de la xarxa pública hospitals privats

Clínica del Vallès i l'Hospital General de Catalunya deixaran d'assumir derivacions de pacients del sistema públic

Comín reitera el seu compromís d'evitar que hi hagi operadors amb ànim de lucre

Dos dels hospitals privats que en els darrers anys han prestat assistència pública, Clínica del Vallès i l'Hospital General de Catalunya (ambdós del grup Quirónsalud) sortiran d'aquí a deu dies de la llista del Siscat (sistema sanitari integral d'utilització pública de Catalunya). Els dos centres sanitaris han fet activitat concertada i finançada per CatSalut coincidint amb la retallada de contractació als centres públics i amb la derivació de pacients cap a hospitals privats.

El conseller de Salut, Antoni Comín, va anunciar ahir, en la seva primera compareixença davant la comissió de Salut del Parlament, aquesta mesura imminent, amb la qual mostra el seu compromís de “reforçar el caràcter públic del sistema sanitari”, en què, pel que fa als hospitals, els prestadors de serveis han de ser “de titularitat pública o privada sense afany de lucre”.

Els dos centres, situats a Sabadell i a Sant Cugat del Vallès respectivament, han assumit els darrers anys un volum important d'activitat que abans de les retallades era atesa en centres públics de l'àrea metropolitana de Barcelona. Segons dades de Salut, l'any 2014, Clínica del Vallès va atendre 10.241 pacients de la sanitat pública, dels quals 2.573 van ser derivacions per a intervencions quirúrgiques en llista d'espera. Molts d'aquests pacients arribaven derivats de l'hospital Parc Taulí de Sabadell. L'Hospital General de Catalunya va atendre 2.671 pacients, dels quals 636 estaven en llista d'espera per ser operats.

El contracte de CatSalut amb Clínica del Vallès finalitza en les pròximes setmanes, mentre que el de l'Hospital General de Catalunya ho farà a l'agost. La intenció de Catsalut és que l'activitat que assumien sigui prestada per operadors públics.

Pel que fa a altres centres privats amb ànim de lucre que es mantenen a la llista del Siscat (hospital Sagrat Cor, Clínica Girona o Clínica de Ponent), no està previst que en surtin. El cas de l'hospital Sagrat Cor de Barcelona (també de Quirónsalud) és especial, ja que presta una activitat de tipus ordinari i, segons Comín, “cal estudiar mecanismes que permetin posar la prestació en mans d'un operador públic”. El Sagrat Cor va assumir 4.804 operacions de pacients en llista d'espera l'any 2014.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Vint anys al servei de les famílies més vulnerables

Badalona
societat

Dignitat a les Vies presenta les seves queixes a Renfe

barcelona
Societat

Només troben llar per a un dels 45 usuaris de l’alberg que han tancat a Badalona

Badalona
Olot

Els sants tornen a la façana de Sant Esteve

Olot
societat

Pressió social per a la pacificació de l’N-2

mataró
política municipal

Banyoles invertirà més de 2 milions d’euros en diferents actuacions

BANYOLES
FIGUERES

Càritas celebra 50 anys a la ciutat

FIGUERES
societat

Catalunya registra el dia més plujós des del setembre de l’any passat

barcelona
medi ambient

Reus intensifica les sancions a qui no llenci bé les escombraries

REUS