Societat

Detenen un home i una dona que es feien passar per policies per robar mòbils a menors

La parella abordava les víctimes mostrant unes manilles, li demanaven el mòbil i després fugien

Els Mossos d'Esquadra van detenir dijous passat una parella per fer-se passar per policies amb l'objectiu de robar el telèfon mòbil a menors d'edat. La parella, un home i una dona, abordaven la víctima, li ensenyaven unes manilles i parlaven per un intercomunicador i, amb qualsevol excusa, li demanaven el mòbil. Quan el tenien, fugien ràpidament del lloc. Els falsos policies van actuar a Pallejà i Sants Vicenç dels Horts. La policia els va detenir a sant Feliu de Llobregat. La parella va passar a disposició judicial i el jutge en va decretar la llibertat amb càrrecs.

Els dos detinguts haurien comés tres delictes d'usurpació de funcions públiques i tres furts, un d'ells en grau de temptativa, a les poblacions de Pallejà i de Sant Vicenç dels Horts (Baix Llobregat). Ambdós són de nacionalitat espanyola i veïns de Collbató. L'home té 29 anys i la dona en té 31.

El dijous 11 de febrer, cap a dos quarts de nou del vespre, a Pallejà, van intentar sostreure el mòbil a un menor d'edat. Dies desprès, el diumenge 14 de febrer, la mateixa parella va tornar a fer-se passar per policies i van robar els mòbils a dos menors d'edat: un a Pallejà i l'altre a Sant Vicenç dels Horts.

La parella sempre actuava amb el mateix procediment: abordaven la víctima, menor d'edat, i li deien que eren policies de paisà. La víctima, que se sentia intimidada, els l'entregava i la parella fugia ràpidament del lloc amb el terminal.

Gràcies a les dades aportades per les víctimes i els testimonis, els mossos van identificar els autors dels fets. La parella va ser citada a declarar dijous, 25 de febrer, a la comissaria de Sant Feliu de Llobregat, on finalment se'ls va detenir com a presumptes autors de tres delictes d'usurpació de funcions públiques i tres furts, un d'ells en grau de temptativa.

Els detinguts van passar a disposició del jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia divendres, 26 de febrer, i el jutge va decretar-ne la llibertat amb càrrecs.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia