Societat

El pas de la Burreta marca l'inici de la Setmana Santa

La processó se celebra cada diumenge de Rams pels carrers de Ciutat Vella i escenifica l'entrada triomfal de Jesús a Jerusalem sobre un ase

La Germandat del Gran Poder i l'Esperança Macarena rememora pels carrers de Ciutat Vella l'entrada de Jesús a Jerusalem. La tradicional processó de diumenge de Rams marca l'inici dels actes de la Setmana Santa a Barcelona. Com mana la tradició, transcorre per diversos carrers del districte de Ciutat Vella, amb sortida i arribada a la parròquia de Sant Agustí sota la mirada de feligresos però també de curiosos i turistes. Els participants en l'acte fan el recorregut acompanyant la imatge amb palmes, palmons i rams de llorer i olivera a les mans. El nucli central està format pel pas de l'Entrada de Jesús a Jerusalem, una imatge d'aquest assegut damunt d'un burro, amb una palma a la mà.

La processó sortirà enguany a tres quarts de deu del matí de l'església de Sant Agustí, al barri del Raval de Barcelona. Ho farà un quart d'hora abans del seu horari habitual “per tal de no coincidir en un punt de la Rambla amb els actes que s'organitzen amb motiu de les festes de Sant Josep Oriol del barri del Pi”, explica el germà gran, Joaquín Benítez. Recorrerà, acompanyada de la Banda Simfònica Ciutat de les Roses de Sant Feliu del Llobregat, els carrers del centre de la ciutat gòtica i tornarà a la parròquia, on tindrà lloc, a la una del migdia, la tradicional rebuda de Jesucrist i beneïda de les palmes. És costum que durant tot el matí hi hagi un nombrós grup de persones ballant sardanes a l'esplanada de la catedral.

Altres processons de Rams

M.J.R.

Tradició, participació i fervor religiós es donen cita també a altres municipis de la demarcació. A Castelldefels La Borriquita i Jesús Captiu obren diumenge els passos de Setmana Santa a la localitat del Baix Llobregat. La processó surt del temple de la Mare de Déu de Montserrat. A l'Hospitalet de Llobregat sortirà de la plaça de la Bòbila, amb una imatge de Jesús de Natzaret entrant a Jerusalem. A Santa Coloma de Gramenet és la confraria de la Vera Cruz y María Santísima de los Dolores qui, des de l'església major de Santa Coloma, traurà al carrer el seu pas de La Borriquilla. El Prat del Llobregat també té en la processó de Rams el primer acte litúrgic de la Setmana Santa.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Núria Escarpanter
Alcaldessa de Llançà (Junts)

“El pacte de govern és sòlid i es basa en la confiança”

Llançà

El Clúster de la Bioenergia de Catalunya celebra la II Nit de la Bioenergia: l’energia més circular i social

Bategen amb Maria Antònia Canals la plaça de davant l’institut Vicens Vives

girona

Tomben la moció per regular el lloguer estacional

BLANES

Camí de Mar, un projecte que enllaça Argeles amb Malgrat, per la costa

girona

La Fira d’Abril de Catalunya amplia l’aforament un 24%

Barcelona

El Mercat del Lleó tindrà més bona climatització abans de l’estiu

girona

El festival Tech&Play obre portes i espera 4.000 visitants

Barcelona
EDUCACIÓ

Mobilització de l’AFA de l’escola Camins a Banyoles

BANYOLES