Societat

Minut de silenci als Alps pel vol de Germanwings

Màxima emoció en un acte íntim d'homenatge a les víctimes de la tragèdia aèria d'ara fa un any

Uns 600 familiars i amics es van desplaçar fins al lloc de l'accident

El silenci es va apoderar de Lo Vernet, als Alps occitans, dijous al matí quan els sis-cents familiars i amics de les víctimes
del vol de Germanwings van dedicar-los un minut d'emotiu record en el moment precís que l'avió es va estavellar contra una muntanya d'aquesta localitat fa un any.

Arribats des de Barcelona i Dusseldorf, els familiars es van aplegar sota unes gran veles blanques en una cerimònia que van voler que fos del tot privada i en la qual els mitjans de comunicació no van accedir. Un dels moments més emotius va consistir en la lectura, un per un, dels 149 noms de les persones a qui va causar la mort l'acció homicida del pilot Andreas Lubitz. A l'acte també s'hi va llegir un poema en català.

Com ja havia passat a Barcelona en l'acte de dimarts, la cerimònia es va acabar amb una ofrena floral al monument que s'ha erigit en record de les víctimes. A la tarda, els familiars que ho van voler es van enfilar per un camí fins a arribar al lloc precís de l'impacte, un indret recòndit i de difícil accés, situat a 1.561 metres d'altura. El camí és el mateix que van haver d'obrir els equips de rescat, ara fa un any, per poder accedir amb facilitat fins al lloc de la tragèdia.

El viatge fins a Lo Vernet es va fer a través de Marsella, on van arribar dimecres els familiars en un vol des de Barcelona. El mateix dimecres es va fer una cerimònia multiconfessional a Marsella. Entre les víctimes, n'hi havia de 19 nacionalitats, amb presència majoritària de ciutadans alemanys i espanyols. Només una sola víctima, d'origen iranià, va ser enterrada al cementiri de Lo Vernet.

A la vegada que es feia l'homenatge als Alps, a la localitat alemanya de Haltern am See, d'on eren 16 estudiants morts en el sinistre, també s'hi va fer dijous un homenatge.

LA DATA

24.03.16
L'avió
es va estavellar a les 9.41, hora del meridià de Greenwich, contra una muntanya de Lo Venet.

La UE sosté que els vols són segurs

La comissària de Transports de la UE, Violeta Bulc, va defensar dijous que les institucions europees van actuar “immediatament” per corregir les mancances en matèria de seguretat aèria que es van posar de manifest amb la tragèdia de l'avió
de Germanwings.

Bulc es va referir a les recomanacions de l'Agència Europea de Seguretat Aèria, que demanava que hi hagués dues persones a la cabina de vol en tot moment, fet que ja és una “pràctica habitual a la UE”, i la proposta per a la creació d'un arxiu que proporcioni als metges examinadors aeris l'accés a l'historial mèdic dels pilots per detectar les persones que necessitin ajuda.

“La seguretat mai no s'ha de deixar de banda i aquest últim any hem treballat intensament per esmenar aquestes deficiències”, va assegurat Violeta Bulc en una declaració, en la qual també va mostrar la seva “profunda simpatia i compassió” cap als familiars i amics de les víctimes.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia