Educació

En marxa el projecte de la nova escola Pinyana de Lleida

Estarà redactat abans de l'estiu, i l'objectiu és eliminar els barracons i unificar-la amb l'escola Balàfia

L'alcalde proposarà al ple que l'Ajuntament aporti 1,3 milions d'euros a la construcció del centre

El Departament d'Ensenyament redactarà abans de l'estiu el projecte de la nova escola Pinyana de Lleida, actualment formada íntegrament per mòduls prefabricats. El nou centre es construirà on actualment hi ha els barracons a l'avinguda de Pinyana i unificarà aquesta escola amb la de Balàfia, segons va anunciar ahir la consellera Meritxell Ruiz.

La titular d'Ensenyament va afirmar que el nou col·legi –on es farà el segon cicle d'infantil i tota la primària– tindrà un projecte educatiu “singular i innovador”, que respondrà a les necessitats de la ciutat. Les escoles de Pinyana i de Balàfia sumen uns 450 alumnes i es preveu que el nou centre unificat tindrà entre una i dues línies, “en funció de l'evolució de la població”, segons la consellera.

El pressupost rondarà els 4,3 milions d'euros. L'Ajuntament de Lleida també col·laborarà en la construcció de la nova escola, més enllà de la cessió del solar, si el ple hi dóna el vistiplau. L'alcalde, Àngel Ros, va explicar que la Paeria aportarà al pressupost 1,3 milions mitjançant la cancel·lació d'un deute tributari de la Generalitat amb l'Ajuntament. “Trobo que és una excel·lent fórmula de col·laboració per donar un servei als alumnes i a la comunitat i, per tant, així ho proposaré en un futur ple municipal”, va manifestar. D'altra banda, la consellera Meritxell Ruiz es va referir a la polèmica per la retallada de línies de P3 en centres de Lleida i Mollerussa. Va insistir que “ens trobem davant la davallada de la natalitat més important dels darrers 30 anys, i com a administració, hem de donar una resposta positiva i òptima a aquesta situació”. A Lleida hi ha 400 alumnes menys que fa quatre anys.

Avaluació voluntària de professors

La consellera Ruiz va valorar positivament que més de 1.300 professors de primària i secundària, dels 60.000 que podien fer-ho, hagin sol·licitat de manera voluntària al departament poder ser avaluats per tal d'obtenir crèdits amb vista a la promoció docent per estadis i una millora retributiva. En aquest sentit, va dir que no comparteix la visió dels sindicats, contraris a aquesta avaluació i que consideren que la xifra que ho ha demanat és baixa perquè no hi ha interès per part del col·lectiu de docents.

Pel que fa al compromís dels diferents partits, exceptuant el PP, de derogar la Lomque, la consellera va dir que el primer debat que introduirà el govern se centrarà en la disposició addicional que obliga la Generalitat a pagar 6.000 euros en el cas de les famílies que demanen que els seus fill siguin escolaritzats en castellà.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Vint anys al servei de les famílies més vulnerables

Badalona
societat

Dignitat a les Vies presenta les seves queixes a Renfe

barcelona
Societat

Només troben llar per a un dels 45 usuaris de l’alberg que han tancat a Badalona

Badalona
Olot

Els sants tornen a la façana de Sant Esteve

Olot
societat

Pressió social per a la pacificació de l’N-2

mataró
política municipal

Banyoles invertirà més de 2 milions d’euros en diferents actuacions

BANYOLES
FIGUERES

Càritas celebra 50 anys a la ciutat

FIGUERES
societat

Catalunya registra el dia més plujós des del setembre de l’any passat

barcelona
medi ambient

Reus intensifica les sancions a qui no llenci bé les escombraries

REUS