Salut

Rec Madral diu que l'alcalde de Maçanet crea “alarma social”

Veu innecessari el ban que declara l'aigua de Residencial Park no apta perquè no es va fer cap contraanàlisi

L'empresa Rec Madral, que gestiona el servei d'aigua a la urbanització Residencial Park de Maçanet de la Selva, va presentar divendres un escrit a l'alcalde, Antoni Guinó, en què l'acusa de voler crear “alarma social i problemes a la companyia” amb el ban que va emetre dissabte en què advertia que l'aigua no era potable. El ban va ser una conseqüència de les analítiques que va fer l'Agència de Salut Pública de Catalunya, que mostraven nivells de ferro, manganès i alumini per sobre del que permet la normativa. L'agència va advertir que l'empresa ha d'avisar els usuaris que l'aigua no és apta per al consum, però Rec Madral considera que no calia i que l'obligació de comunicar-ho als abonats es va fer “de forma precipitada, errònia i sense donar temps de poder fer la contraanàlisi corresponent”. Carles Mallart, en representació de Rec Madral, exposa a l'alcalde que l'empresa va prendre mostres de l'aigua divendres “amb resultat favorable”, adjunta les analítiques en l'escrit i conclou que tot fa pensar “que la incidència de l'alumini o bé és una errada de presa de mostra i/o laboratori o bé un abocament puntual a la riera de Santa Coloma per part d'alguna indústria o depuradora”, en contra de l'opinió de l'Agència de Salut Pública, que atribuïa la presència d'alumini a un canvi en el tractament de l'aigua.

Mallart carrega contra Guinó, criticant que quan l'agència va fer l'analítica (sense que Rec Madral en tingués coneixement) els resultats van arribar a l'Ajuntament però l'ens “no ens va comunicar ni per telèfon ni per escrit cap mena de resultat”. “Poca importància devien tenir els resultats quan aquest ajuntament no ens va comunicar absolutament res durant una colla de dies.” També acusa l'alcalde de negar-se “reiteradament” a rebre ningú de la companyia, des de fa més de tres anys. La companyia “es reserva accions legals per actuar, si s'escau, contra qualsevol persona que hagi incomplert la normativa actuant de mala fe”, i acaba l'escrit demanant “fefaentment” una trobada amb l'alcalde, “de moment sense advocats”, per tractar diferents temes, entre els quals hi ha el projecte de tractament d'ozó, que segons Salut ha de tenir a punt a final de mes.

LA FRASE

Aquesta companyia entén que no s'havia d'haver comunicat cap mena de ban amb l'objectiu de crear alarma social
Rec Madral


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia