Educació

Bona inserció laboral dels graduats d'FP del Garrotxa

L'institut olotí situa la taxa a nivells millors dels que assolia abans de la crisi econòmica

Ha anunciat nous cicles superiors per al curs que ve de mecatrònica, automatització i robòtica

L'institut La Garrotxa ha reduït fins al 4% el nombre d'alumnes graduats de formació professional que no troben feina, que se situa a nivells inferiors fins i tot als de cursos previs a la crisi econòmica. Ho ha remarcat Jordi Antiga, el director d'aquest centre, que és el que aplega més alumnes i ofereix cicles a la comarca. L'estudi d'inserció laboral dels ensenyaments professional del 2016 elaborat pel centre a partir d'enquestes als seus alumnes revela també que un 51% dels nous graduats treballen i que el 25% treballen i estudien.

La subdirectora d'FP del centre, Carme Espuña, va detallar que les causes d'aquests bons nivells d'inserció cal buscar-les en la millora de la situació de l'economia i, per tant, del funcionament de les empreses. Del grup dels que continuen estudiant, Espuña ha remarcat l'increment del nombre d'alumnes que cursen un cicle superior de formació professional i ho ha atribuït al format 2x3 (dos títols amb un any més d'estudis), a la implementació del cicle de disseny i producció per a plàstics i metalls en forma dual, a la possibilitat d'accedir al grau superior amb una prova al setembre, a part de les altres vies, i al fet que hi ha menys alumnes que van a la universitat per la millora de la inserció laboral. Respecte a la qualitat de les feines que es troben, ella mateixa hi ha afegit que el 58% dels graduats treballen a temps complet, que un 61% tenen contractes temporals i un 27%, indefinits, i un 4% treballen per compte propi. El 59% cobren sous d'entre 900 i 1.200 euros i el 27% tenen sous superiors.

Per al nou curs, l'institut ha anunciat noves ofertes de cicles superiors d'FP dual, el de mecatrònica industrial i el d'automatització i robòtica industrial.

LA XIFRA

113
alumnes
graduats el 2015 han participat en una enquesta que se'ls ha fet mig any després d'acabar.

Pràctiques Erasmus+ i més anglès

L'institut La Garrotxa d'Olot ha potenciat aquest any la mobilitat internacionals dels seus alumnes de formació professional perquè puguin fer pràctiques a l'estranger. Ara, amb els ajuts del programa Erasmus+. Aquest estiu un total de 18 alumnes faran estades en empreses de Portugal, França, Alemanya, Irlanda, el Regne Unit, Suècia i Itàlia. A més, el centre participa en el Grup d'Experimentació Plurilingüe amb l'objectiu de millorar les competències dels alumnes en llengua anglesa.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

societat

Nova protesta dels funcionaris de presons a Brians

Sant Esteve Sesrovires

Mifas ajuda els afectats per un accident de trànsit a ser autònoms

GIRONA

Vint anys al servei de les famílies més vulnerables

Badalona
societat

Dignitat a les Vies presenta les seves queixes a Renfe

barcelona
Societat

Només troben llar per a un dels 45 usuaris de l’alberg que han tancat a Badalona

Badalona
Olot

Els sants tornen a la façana de Sant Esteve

Olot
societat

Pressió social per a la pacificació de l’N-2

mataró
política municipal

Banyoles invertirà més de 2 milions d’euros en diferents actuacions

BANYOLES
FIGUERES

Càritas celebra 50 anys a la ciutat

FIGUERES