Societat

Colau garanteix que farà “el màxim possible” per garantir el dret a l'habitatge

L'alcaldessa de Barcelona denuncia “l'atreviment i l'arrogància” del govern espanyol en funcions per recórrer un llei aprovada per una àmplia majoria i amb milers de signatures de suport

L'Ajuntament aprova una llei que insta l'equip de govern a obeir la Llei 24/2015

L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha garantit aquest divendres que l'Ajuntament farà “el màxim possible” per garantir el dret a l'habitatge malgrat el recurs anunciat pel govern espanyol contra la Llei 24/2015 d'emergència habitacional i pobresa energètica. Ha avançat que parlaran amb les entitats socials que van impulsar la llei i el consistori “seguirà utilitzant el màxim de les seves capacitats amb les eines disponibles”.

En declaracions als periodistes, Colau ha denunciat “l'atreviment, l'arrogància i la irresponsabilitat del govern espanyol en funcions”. “El que han fet no té nom”, ha denunciat. L'alcaldessa ha recordat que aquesta llei va ser aprovada per unanimitat i amb el suport de milers de signatures i una amplíssima mobilització social. “Que un govern en funcions s'atreveixi a recórrer i intentar paralitzar una llei aprovada amb tant consens i imprescindible per fer front a una de les pitjors problemàtiques que patim no té nom”, ha dit.

Precisament, el ple d'aquest divendres ha aprovat una proposició d'ERC que insta el consistori a obeir la Llei 24/2015 de mesures urgents per afrontar l'emergència en l'àmbit de l'habitatge i la pobresa energètica, tot i que ho ha fet minuts abans de conèixer l'acord del Consell de Ministres de recòrrer-la.

El text ha tingut el suport, a més dels republicans, de BComú, CiU i CUP, mentre que PPC i C's l'han rebutjat. Aquests dos grups han argumentat la seva oposició pels dos punts que s'han afegit a la proposició a última hora, que estableixen que l'Ajuntament insti el govern espanyol a no presentar el recurs i, en cas de no aconseguir-ho, demanar al futur executiu que el retiri i que “deixi a les institucions catalanes exercir la seva sobirania”.

Els partits que han votat a favor de la mesura han apostat per aplicar la llei tot i que el TC la suspengui.

En aquest sentit, tot i que no ha concretat si desacatarà o no la impugnació, l'alcaldessa ha assegurat que parlarà amb les entitats socials i “exploraran el màxim” de les seves capacitats per garantir el dret a l'habitatge.

CiU ha protestat perquè Colau ha sortit del ple per fer declaracions a la premsa. L'alcaldessa ha respost que ella sempre intentar absentar-se el mínim imprescindible.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

educació

Tortosa farà llars d’infants als barris del Temple i Ferreries

TORTOSA
sequera

Les pluges revifen els cabals i aporten els primers 7 hm³ als pantans

barcelona
territori

Olost es planteja marxar del Lluçanès quan no fa ni un any que es va crear

olost

S’anul·la la Fira de l’1 de Maig per pluja

olot
CAMPRODON

Obren la convocatòria per accedir a 11 habitatges de lloguer social

CAMPRODON
Urbanisme

Adjudicades les obres per renaturalitzar espais i millorar l’enllumenat a la Pineda

Vila-seca
unió europea

Brussel·les investiga Meta per no combatre la desinformació

barcelona

Ane Movilla és la nova presidenta de Turisme Rural Girona

girona

Més de cinc milions per soterrar o desplaçar línies d’alta tensió a Reus, Begues i Rubí

Barcelona