Societat

Fira de Sant Jaume amb mostra gastronòmica

La popular fira de Prats de Lluçanès recupera la Mostra Gastronòmica del Lluçanès sota el nom de TastaQMarca, enguany amb la presència del televisiu xef català Marc Ribas

Una de les activitats d'estiu més populars de Prats de Lluçanès arriba aquest diumenge amb la Fira de Sant Jaume, organitzada conjuntament per la Unió de Botiguers i Comerciants de Prats de Lluçanès i l'Ajuntament de la vila. Aquesta centenària i tradicional fira ofereix diversos actes durant tot el cap de setmana, com espectacles, exposicions, xerrades... però el principal atractiu és diumenge, amb les parades d'artesans, firaires i entitats. Es tracta, doncs, d'una mostra en què el comerç és el protagonista, però amb una llarga programació complementària. Enguany destaquen l'animació infantil, la 26a Festa Bastonera i havaneres, cançó de taverna, sons cubans i cremat amb Els Cremats. A més, el dia abans de la fira, dissabte, es recupera la Mostra Gastronòmica del Lluçanès, que passa a dir-se TastaQMarca i on enguany hi haurà la presència del xef revelació de la televisió, Marc Ribas. La regidora de Promoció del municipi, Montserrat Juvanteny, explica que s'ha treballat per tenir la màxima representació possible del menjar que es pot degustar en diferents establiments de la comarca, amb més d'una desena de participants. A més s'ha replantejat la mostra per traslladar-la del pavelló al carrer, fent-la així més popular, i canviar-la de data, passant del desembre al juliol, quan ve més de gust fer tertúlia gaudint de l'oferta culinària amb bona música i prenent la fresca.

Dades d'interès

Dates: 23 de juliol TastQMarca. Fira de Sant Jaume, dia 24.

www.pratsdellucanes.cat

Degustar la comarca del Lluçanès

J.P.

Si sumem Lluçanès, gastronomia, música i bon ambient obtenim el TastaQMarca, una forma per degustar la comarca del Lluçanès a base de tapes i productes locals. Serà dissabte, a les vuit del vespre, quan es podrà participar en la recuperada i remodelada Mostra Gastronòmica del Lluçanès, nascuda el 1995 i desapareguda a finals dels anys noranta. Per des d'1 a 4 euros es podran degustar diverses propostes que aniran des d'una terrina de caça amb codonyat i pastís d'escórpora a un caneló de bolet amb crema de ceps, passant per un sorbet de gaspatxo amb cruixent o moussets de colors. En total, més de vint propostes culinàries que es podran regar amb cervesa del Lluçanès i vins de DO catalanes, entre d'altres. Marc Ribas, el xef revelació de la televisió, serà l'encarregat d'inaugurar el TastaQMarca amb una demostració culinària gratuïta de com fer una tapa lluçanesa elaborada amb productes de la comarca i que després es podrà tastar. També hi haurà un espai chill out als jardins de Cal Bach.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Vint anys al servei de les famílies més vulnerables

Badalona
societat

Dignitat a les Vies presenta les seves queixes a Renfe

barcelona
Societat

Només troben llar per a un dels 45 usuaris de l’alberg que han tancat a Badalona

Badalona
Olot

Els sants tornen a la façana de Sant Esteve

Olot
societat

Pressió social per a la pacificació de l’N-2

mataró
política municipal

Banyoles invertirà més de 2 milions d’euros en diferents actuacions

BANYOLES
FIGUERES

Càritas celebra 50 anys a la ciutat

FIGUERES
societat

Catalunya registra el dia més plujós des del setembre de l’any passat

barcelona
medi ambient

Reus intensifica les sancions a qui no llenci bé les escombraries

REUS