Societat

El cronometratge olímpic, en exposició a Pere Quera

La joieria mostra a la seva botiga de Girona l'evolució de la tecnologia de control del temps en les proves atlètiques, amb motiu dels Jocs de Rio de Janeiro

La joieria Pere Quera del carrer Argenteria de Girona mostra fins al 15 de setembre una exposició sobre la història del cronometratge en les diferents proves esportives dels Jocs Olímpics. Per mitjà d'Omega, s'hi exposen fotografies i textos explicatius que fan un repàs d'aquesta història des dels Jocs del 1932, disputats a Los Angeles, fins a l'actualitat. En aquella ocasió, un cronometrador i 30 cronògrafs van servir per certificar els temps dels atletes amb una precisió de dècimes de segon. S'hi explica també el primer aparell de photo-finish emprat, en aquest cas, durant els Jocs de Londres del 1948, per acabar amb els darrers avenços tecnològics en aquest camp que es faran servir en els Jocs de Rio durant les pròximes setmanes: pistoles de sortida electròniques, càmeres d'alta velocitat, 450 cronometradors..., un total de 480 tones de material només per al control exhaustiu de les marques atlètiques. S'hi exposen també els rellotges que la marca ha creat en una edició especial i limitada amb motiu dels Jocs Olímpics d'aquest any.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia