Medi ambient

Dos càmpings aboquen terra per recuperar espai, a Blanes

El Bellaterra i el Voramar, a primera línia de mar, volen restaurar el terreny perdut pels temporals

Un informe municipal tramès a Costes revela les recents actuacions

Els càmpings Bellaterra i Voramar de Blanes han abocat terra a les seves instal·lacions, a la zona dels Pins, abans de Setmana Santa. Els dos establiments han volgut recuperar espai perdut els últims mesos, segons admet l'informe redactat per l'inspector d'urbanisme de l'Ajuntament. El consistori ha informat el servei de Costes de l'Estat de l'actuació dels dos establiments, al final del passeig de s'Abanell.

L'informe inclou documentació gràfica de l'actuació des de dilluns del Voramar i del Bellaterra, tots dos a l'avinguda Vila de Madrid. El Voramar ha abocat terra i roques, i ha reconstruït el tancament amb una tanca metàl·lica. A l'espai guanyat aquesta setmana, s'hi ha pogut veure una autocaravana durant unes hores. La directora del Voramar, Rosa Aladern, assenyala que les roques ja han estat tapades. Sosté que el negoci té els mateixos límits de sempre.

Reunió al Bellaterra

Ahir a la tarda, el tinent d'alcalde d'Obra Pública, Enginyeria i Medi Ambient de l'Ajuntament de Blanes, Juanjo Navarro (CiU), va anar a parlar amb el propietari del càmping Bellaterra, Josep Ametller. Acompanyat del primer tinent d'alcalde, Joaquim Torrecillas (CiU), Navarro va rebre les explicacions d'Ametller, que li va explicar que havien enretirat la sorra que havia entrat a les instal·lacions a causa del temporal.

Navarro admet que els efectes del temporal han deixat la platja a tocar dels establiments en situació “devastada”. Però no troba justificació al fet que hi hagi “aportacions externes” de sorra. “Encara que necessitin tornar a la situació d'abans del temporal, no poden actuar pel seu compte”, assenyala, amb referència al Voramar.

Els dos establiments turístics són molt a prop del final del passeig de s'Abanell, on a mitjan mes de febrer una màquina de la neteja va caure dins un esvoranc mentre hi treballava al matí. D'altra banda, l'Estat està reparant el mur de protecció de sa Palomera, enfonsat pel temporal del gener.

LA FRASE

[Sobre el Voramar] Encara que necessitin tornar a la situació d'abans del temporal, no poden actuar pel seu compte
Juanjo Navarro
tinent d'alcalde DE MEDI AMBIENT

LA DATA

04.04.17
és el
dia que l'inspector d'urbanisme va començar l'informe sobre l'abocament de terra. Ahir el va acabar.

La responsable del Voramar parla de “manteniment”

La directora i copropietària del càmping Voramar de Blanes, Rosa Aladern, considera que les tasques fetes pel seu establiment els últims dies són “actuacions de manteniment”. “Ens veiem obligats a fer-ho perquè no ho fa l'Ajuntament”, assenyala. I hi afegeix: “La gent del poble deu pensar que hem avançat uns metres quan el que hem fet és tornar on érem abans de l'hivern.” La tanca de delimitació de l'establiment s'ha mogut a tocar del mar, però la directora de l'establiment afirma que és allà “on ha de ser; hi ha espai perquè la gent pugui passar”.

Aladern lamenta que l'Ajuntament no hagi vetllat prou per tenir en bon estat el passeig de s'Abanell, just a l'altre extrem del nucli urbà. Assenyala, en canvi, que els danys causats pel temporal a Malgrat de Mar (Maresme) han tingut una reacció adient del consistori ja que els responsables de Costes a Barcelona hi inverteixen 1,1 milions. “A Blanes fa vint anys que no es fa cap actuació al sud de la platja de s'Abanell, que cada any perd metres.” Aladern és la vicepresidenta de l'Associació de Càmpings de Blanes. El president és Josep Ametller, el propietari del Bellaterra, que ahir no va poder ser localitzat per valorar l'abocament de terra.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona