Urbanisme

Molta taula però poca negociació en la primera reunió pel POUM de Blanes

Regidors i treballadors dels càmpings Bella Terra i Blanc d'Eivissa es reuneixen per primer cop, però els partits no canvien les seves posicions

La primera reunió de la taula de negociació convocada per l'Ajuntament de Blanes entre partits i treballadors de càmpings després que es va haver de deixar l'aprovació del POUM sobre la taula no va deixar entreveure cap solució imminent. Els portaveus dels grups polítics representats en el ple (PSC, CiU i ERC, al govern amb el suport del PP, i ICV-EUiA, Batega, CUP i C's) van mantenir els mateixos arguments.

El tema que encalla l'aprovació del nou planejament és el canvi de qualificació del sòl on hi ha dues ampliacions il·legals de càmpings, del Bella Terra i del Blanc d'Eivissa. Aquests dos establiments han presentat un pla especial per legalitzar la situació, i tenen pendent una sanció imposada per l'Ajuntament i un decret d'alcaldia que –per ara– encara els obligaria a retirar les ampliacions.

La regidora d'Urbanisme, Pepa Celaya, va avançar que per la setmana vinent s'ha convocat una nova taula de negociació en què hi haurà també els propietaris dels càmpings i els qui van ser regidors d'Urbanisme quan es van fer les ampliacions, així com l'exalcaldessa socialista Dolors Oms, que encapçalava el consistori quan el 1987 ja es va obrir expedient al càmping Bella Terra per haver ampliat les instal·lacions en sòl agrícola.

En el debat posterior al programa Es Dijous, de Ràdio Blanes, la regidora d'Urbanisme va menar la pressa als qui s'oposen a l'aprovació del planejament: “Tots els grups han de saber aviat què faran, és qüestió de pronunciar-se políticament.” El portaveu d'ICV-EUiA, Víctor Catalán, li va recriminar que es convoqui una taula per negociar quan, segons va dir, l'equip de govern (amb l'excepció d'ERC, que per ara s'oposa a la legalització dels càmpings) no està disposat a a moure's ni un centímetre.

Sense contrapartides

“No coaccionaré ningú en res. No demanem contrapartides a ningú, però respectem si algun grup les vol demanar”, va dir Celaya, referint-se a exigir més als propietaris dels càmpings. Jordi Urgell (Batega) i Sergio Atalaya (C's) van enganxar-se en el debat quan Urgell va acusar Atalaya de ser “un titella de l'equip de govern” i d'haver pactat abans del ple amb el govern que proposaria deixar l'aprovació del POUM sobre la taula. Tant Urgell com Jaume Pujadas (CUP) van criticar que el PSC s'erigeixi en defensor dels treballadors dels càmpings, i Àngel Canosa (ERC) va “felicitar” els qui “a darrera hora han aconseguit desvirtuar un debat del POUM entre els qui estan a favor de llocs de treball o no”.

LA FRASE

Tots els grups han de saber aviat què faran, és qüestió de pronunciar-se políticament
Pepa Celaya
Regidora d'Urbanisme


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia