Medi ambient

Territori

Llum verd a la depuradora d’Àgora Parc de Tordera

L’ACA confirma 1,2 milions per construir l’estació d’aigües residuals que executarà el Consell Comarcal

El segon equipament compromès al nucli de Terra Brava es podria anunciar aviat

L’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) ha complert amb les expectatives. Només quatre mesos després que anunciés una injecció milionària en diferents sistemes de sanejament d’aigües residuals al Maresme, ahir va confirmar que els diners ja estan a punt per al primer projecte. L’ens ha signat un conveni amb el Consell Comarcal del Maresme pel qual li atorga 1,2 milions d’euros per a l’execució de les obres de construcció de la depuradora de la urbanització Àgora Parc –que també inclou Roca-Rossa– de Tordera. L’acord preveu tant l’estació de tractament com els corresponents col·lectors en alta encarregats de recollir les aigües residuals provinents del clavegueram i transportar-les cap a la depuradora. Es tracta d’una de les obres pendents al territori més antiga i que han generat durant anys la queixa de l’Ajuntament davant la necessitat d’actuar per resoldre definitivament el sanejament de les aigües residuals d’aquesta urbanització. Aquest nucli, però, que no és l’únic de la població on encara queda feina a resoldre inclosa en la planificació hidrològica prevista per l’ACA a la comarca. Queda pendent, tal com va anunciar l’agència el mes de juny passat, una segona depuradora prevista a la urbanització de Terra Brava amb un cost aproximat d’1,5 milions d’euros. Fonts del Consell Comarcal van assegurar ahir que les obres de les instal·lacions d’Àgora Parc i Roca-Rossa es desenvoluparan durant el 2018 i van avançar que es preveu que aviat també hi hagi calendari i partida per a l’estació de sanejament de Terra Brava.

Dos projectes pendents

A banda dels dos projectes compromesos, en el programa de mesures del Pla de Gestió del Districte de Conca Fluvial de Catalunya 2016-2021 hi apareixen dues actuacions de sanejament més corresponents a Tordera, però sense determinar-ne el calendari concret. Es tracta de la construcció d’una depuradora al nucli de les Farreres –amb un pressupost de 772.000 euros– i una última a Can Domènec –que puja a 1.128.000 euros–. En tots dos casos es tracta de nuclis urbans més petits.

L’Ajuntament de Tordera celebra que l’anunci fet a principis d’estiu s’hagi materialitzat finalment. L’alcalde, Joan Carles Garcia (PDeCAT), recorda que la urbanització d’Àgora Parc, on viuen unes 2.500 persones, és la més gran en extensió del municipi. “Quan es duguin a terme les obres previstes podrem dir que s’haurà resolt un 90% del sanejament de Tordera”, precisa. Garcia, però, lamenta que el projecte hagi trigat tant. “L’ACA hauria d’haver assumit amb més celeritat una solució per evitar l’abocament descontrolat d’aigües residuals”, recorda.

LA XIFRA

1,2
milions
és la partida que l’ACA destina a la construcció de la depuradora de la urbanització Àgora Parc.

LA FRASE

Quan es facin les obres previstes podrem dir que s’haurà resolt un 90% del sanejament local
Joan C. Garcia (PDeCAT)
alcalde de tordera


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona