Administracions

Blanes obrirà per Nadal un tram del camí de ronda

El camí de ronda parteix de cala Bona i fa deu anys que està tancat

Al gener començarà l’execució d’una nova prolongació per enllaçar amb el camí pel sud

L’Ajuntament de Blanes obrirà abans de Nadal un nou tram del camí de ronda que parteix de cala Bona en direcció a Lloret i que fa uns deu anys que està tancant. La recuperació del tram fins el mirador de la Cala ha significat un cost de prop de 250.000 euros. Al gener començarà l’execució d’una nova prolongació, inèdita fins ara, que enllaça fins al carrer de l’Ermita

La recuperació, l’obertura de la porta, serà efectiva al desembre, abans de les festes de Nadal. Per fer-ho possible, ha calgut la complicitat del Servei Provincial de Costes a Girona i el Ministeri d’Agricultura, Pesca, Alimentació i Medi Ambient, que, de manera coordinada amb l’Ajuntament, han aportat el finançament necessari.

En total –sumant les aportacions de les administracions local, nacional i estatal– s’han invertit prop de 250.000 euros, que inclouen els prop de 134.000 euros que han costat les obres d’arranjament realitzades durant aquest any al segment del camí de ronda que passa per l’interior de cala Bona, on hi ha el restaurant. S’ha pavimentat el terra –que fins ara era de ciment–, s’han adequat els accessos a la platja, s’hi han introduït diverses millores de mobiliari i estructurals i s’ha reparat l’escala que connecta fins a l’ermita de Sant Francesc, modificant-ne alhora el seu tram final.

D’altra banda, coincidint amb la recuperació del tram que va des de cala Bona fins al mirador de la Cala en direcció a Lloret, l’Ajuntament de Blanes també recuperarà un altre tram de camí de ronda inèdit, que connectarà la cala fins al carrer de l’Ermita, al costat de l’entrada posterior del Jardí Botànic Marimurtra. La setmana vinent acaba el termini per presentar propostes per a l’adjudicació del projecte, que té un pressupost d’execució de més de 205.000 euros.

LA XIFRA

250.000
euros és el cost del tram que ara s’obrirà i que fa deu anys que està tancat. També es recuperà un tram pel sector sud.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona