Serveis

Una nova entitat denuncia el mal estat de l'aigua de Maçanet

Un grup d'afectats de la urbanització Residencial Park critiquen l'Ajuntament i Rec Madral

L'alcalde lloa que els afectats s'impliquin i diu que el consistori ultima la solució

Un grup de veïns de la urbanització Residencial Park de Maçanet de la Selva s'han mobilitzat per posar fi als problemes endèmics de la qualitat de l'aigua de la xarxa pública. Els consumidors afectats s'han constituït en una nova entitat, l'Associació de Veïns de Residencial Park, i exigeixen solucions a l'Ajuntament i a l'empresa que subministra l'aigua, Rec Madral.

Els veïns consideren que des que l'alcalde, Antoni Guinó, va fer un ban el 27 d'octubre, no hi ha hagut cap més informació de l'Ajuntament. Aquell dia, Guinó va anunciar que l'aigua no era apta per al consum a causa de l'excés de clorits. Des de llavors, no es pot consumir ni es pot utilitzar per cuinar.

A Residencial Park hi ha uns 2.000 habitants permanents i unes 2.400 parcel·les. Des de l'estiu del 2013, Guinó ha emès més d'un ban per anunciar que l'aigua de la urbanització no era potable (ja fos per excés de ferro, manganès o clorits).

Els veïns consideren que l'Ajuntament ha estat passiu i que tampoc Rec Madral ha destacat per la diligència a posar fi al servei deficient de l'aigua. De vegades, surt de color marronós i els veïns no es poden ni dutxar, denuncien a les xarxes socials.

“Oculta” informació

Els integrants de la nova associació de veïns de la urbanització consideren, a més, que l'Ajuntament “oculta informació”, segons indica un dels veïns, David Lop. Lop hi afegeix que el ban del 27 d'octubre amb prou feines és visible al web municipal. Assegura que a la urbanització ja no hi ha cartells de l'avís de l'Agència de Salut Pública de Catalunya de l'octubre. Lop va ser el número 9 de la llista d'ERC en les municipals de l'any passat.

Isabel Martínez és la presidenta de la nova associació de veïns de Residencial Park. A la urbanització ja hi havia una associació –l'Associació de Propietaris de Residencial–. Però els veïns mobilitzats per l'aigua no se senten prou ben defensats per l'entitat dels propietaris.

L'associació veïnal es va donar a conèixer dissabte al migdia en una reunió al restaurant El Rierot, un dels establiments on l'aigua ha sortit tèrbola. Hi van assistir més d'un centenar de veïns. Hi va prendre la paraula, entre altres, Santi Nofuentes, el secretari de l'associació.

Aigua embotellada

Mentre l'aigua de beure no sigui potable, l'Associació de Veïns de Residencial Park ha demanat a l'equip de govern que doni ampolles d'aigua als afectats.

De fet, l'1 de desembre, l'equip de govern va tombar una moció d'ERC en què es demanava, entre altres coses, això: que el consistori proporcionés aigua embotellada als veïns. En el text, només avalat per ERC i el PSC, se sol·licitava que l'Ajuntament “considerés convenient fer repercutir el cost [de l'aigua] de manera retroactiva a l'empresa titular del servei”.

LA XIFRA

8
regidors
formen l'equip de govern de Maçanet: Guinó (no adscrit), 4 de CDC, 2 d'Acord per Maçanet i 1 del PP.

Guinó: “Com més serem, més pressionarem”

L'alcalde de Maçanet de la Selva, Antoni Guinó, diu que ja era hora que els veïns –“els afectats per la qualitat de l'aigua”, detalla– es mobilitzessin. Guinó afirma que s'alegra que hi hagi afectats que busquin solucions, cosa que fa l'Ajuntament “des de fa temps”. “Hi ha gent que es recorda de santa Bàrbara quan trona, però benvinguts siguin; com més serem, més pressió farem”, afirma l'exdirigent d'UDC.

Per Guinó, l'Ajuntament es gasta diners a fer analítiques freqüents a l'aigua i a contractar advocats per resoldre, de manera definitiva, els mals. Així, assegura que treballa perquè l'empresa propietària de la urbanització, Mercedes Palazón, i la societat explotadora, Rec Madral, arribin a un acord.

Guinó és batlle no adscrit i hauria de deixar l'alcaldia al juny arran del pacte amb Acord per Maçanet (AM), que encapçala Josep Maria Ciurana. L'equip de govern està format per Guinó, CDC (4 regidors), AM (2) i el PP (1). A l'oposició, hi ha quatre regidors d'ERC i un del PSC.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona