Medi ambient

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

El diputat de la CUP al Parlament Dani Cornellà i la diputada a la Diputació de Girona Marta Guillaumes han instat el nou executiu de la Generalitat, amb competències en mans de la consellera d’ERC, Teresa Jordà, i Isaac Peraire, com a nou director de l’Agència de Residus de Catalunya, a complir les sentències que fa 20 anys que obliguen a buidar l’abocador de Vacamorta i a restaurar-ne l’entorn natural.

Tot i això, critiquen els representants de la formació d’esquerres, “tots els successius governs han desoït aquestes resolucions” judicials del TSJC, “incomplint sistemàticament les seves obligacions legals i de responsabilitat mediambiental”. I apunten al fins fa uns mesos gerent de l’ARC, Josep Maria Tost, que “durant 10 anys va jugar un paper clau en la no execució del buidatge de Vacamorta”.

Cornellà assenyala ara que alcaldes d’ERC s’oposen a l’ampliació de l’aeroport del Prat o els macroparcs eòlics a l’Alt Empordà, “però després el seu mateix partit firma acords en sentit contrari a Barcelona”. Pel diputat, “cal posar en funcionament d’una vegada per totes la comissió de seguiment que treballi en el buidatge de l’enclavament, sobre la qual encara no hi ha un acord amb els moviments ecologistes i veïnals com la PAAC i el CEPA”, el Centre d’Ecologia i Projectes Alternatius, que reclamen que es faci efectiva des del 2015.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona