Urbanisme

La sorra de port de l'Estartit anirà als Griells i la Pletera

Més de 35.000 metres cúbics de sorra esperen a la platja gran el permís de Medi Ambient per ser repartits

Es tracta de sediment net que prové del dragatge del port

Els més 35.000 metres cúbics de sorra neta acumulada a l'aparcament de la platja gran de l'Estartit està esperant el vistiplau de la Ponència Ambiental, l'organisme de la Generalitat dependent de Medi Ambient, perquè es pugui abocar en diferents destins. De tots ells destaquen les platges dels Griells –s'abocarà al nord–, que és molt estreta, i també a la platja de la Pletera, en aquest cas per poder refer les formacions dunars pròpies de la zona. La sorra que surt bruta va directament a l'abocador i la que es guarda té la certificació sanitària que permet fer-ne ús per a ressituar-la a les platges més properes. Fins ara s'ha tret un 70% de la sorra que s'ha previst. La iniciativa perquè es fes ús d'aquest sediment va partir del Club Nàutic i va trobar el suport tant del Parc Natural com de l'Ajuntament i l'EMD.

Les obres del port tenen un cost total de 10,4 milions d'euros que estan íntegrament finançats pel Club Nàutic Estartit, que en té la concessió. Els treballs, que es faran amb tres o quatre tandes amb finestres d'aturada a l'estiu, van començar la primera fase el 20 d'octubre passat

Les obres de la primera fase s'afronten amb tres grups de treball. La fase 1A són els treballs de dic i contradic, la 1B correspon als del dic de llevant i la 1C, a l'ampliació i aprofitament del moll de llevant, treballs que serviran per situar-hi l'edifici de l'espai Medes, que en els pròxims mesos ja tindrà el projecte constructiu a punt.

La fase 1A i la 1C
s'executen des de l'octubre fins al juny, i la 1B es posarà en marxa en els pròxims dies i els treballs s'haurien d'allargar fins al maig, una mesura amb què es pretenia evitar
tenir el dic de llevant en
reparació en època de llevantades, que podrien malmetre la feina d'un dia per l'altre.

Durant aquesta primera tanda d'obres s'ampliaran les oficines del club, un engrandiment de l'espai útil de fins a 80 metres quadrats.

Una de les feines que comporta les reparacions és el dragatge del fons del port, que és d'on surt tota la sorra ara s'està dipositant de manera provisional a la zona d'aparcament de la platja gran de l'Estartit, a l'espera que es tingui el vistiplau per repartir-la.

LA XIFRA

70
per cent.
Fins ara, les màquines han extret aquest percentatge del total de sorra que es compta treure.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona