Urbanisme

El camí de ronda passarà pel litoral al Golfet de Calella

L'alcalde diu que l'accés a la platja s'ha tallat per habilitar el pas del sender

Avala la legalitat del polèmic xalet a la cala

L'alcalde de Palafrugell, Juli Fernández, va explicar ahir que el tram de camí de ronda a la cala del Golfet –al nucli de Calella– passarà finalment pel litoral, un cop descartada la controvertida opció inicial de traslladar el traçat per l'interior, darrere el xalet que un propietari ucraïnès promou en primera línia.

Els opositors a l'edificació, integrats en la plataforma Salvem el Golfet, havien denunciat en les darreres setmanes que les obres de la casa han barrat els accessos a la cala. Però l'alcalde, ahir, atribuïa el tall als treballs perquè el sender sigui transitable “entre finals de maig i principis de juny”. La proposta va partir de col·lectius excursionistes, diu l'alcalde, i “ha fet modificar els plans inicials, motiu pel qual s'han endarrerit les obres”. El traçat requereix el reforç del terreny amb solucions com ara murs de contenció, però el cost de la intervenció l'assumeix el propietari de la finca, fins al límit amb el jardí de Cap Roig, el pròxim tram que Fernández voldria desencallar aviat amb la Fundació Bancària La Caixa i Costes.

Tramitació avalada

Paral·lelament, l'Ajuntament de Palafrugell ha publicat l'informe que han remès a organismes com ara el Síndic de Greuges i el Servei de Costes per defensar la tramitació urbanística del polèmic xalet. Entre les conclusions, es recorda que la finca té qualificació d'urbana des del 1983, i l'exclouen de l'afectació del PEIN de Cap Roig i el pla director urbanístic costaner. Respecte als canvis per incrementar-ne l'edificabilitat, l'informe diu que s'ha complert el requisit d'un pla de millora urbana abans d'atorgar-hi un nivell d'edificabilitat equivalent al d'altres finques similars de l'àmbit. L'alcalde defensa que “jurídicament no s'ha fet cap excepció, i una altra cosa és que estèticament no agradi, però això són opinions subjectives”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.