Medi ambient

Salvem el Golfet prepara un litigi per enderrocar el xalet

L'associació, ja constituïda a Palafrugell, posa el cas en mans de l'advocat Eduard de Ribot

Ara necessiten socis

Els impulsors de Salvem el Golfet ja s'han constituït jurídicament com a associació i preparen un contenciós per provar les irregularitats que fa mesos que denuncien en la tramitació i construcció d'un gran xalet, de 692 metres quadrats, dalt d'un penya-segat de la cala del Golfet, a Calella de Palafrugell. L'objectiu, van dir, no serà retallar l'edificació o allunyar la piscina del penya-segat, sinó “l'enderroc” de la construcció.

El secretari de l'entitat, Xavier Lúria, va avançar ahir a la tarda que han posat el cas en mans de l'advocat Eduard de Ribot, artífex en els darrers anys de l'anul·lació del POUM de Palafrugell (2011) o, més recentment, de l'enderroc de la subestació elèctrica d'Endesa a Fonteta. Lúria donava per fet que el cas acabarà en un litigi contenciós administratiu, però abans, a final d'aquest mes, compten a haver presentat una denúncia administrativa com a pas previ davant el consistori.

Crida a socis i voluntaris

L'entitat va congregar una vuitantena llarga de veïns a la sala petita del Teatre Municipal de Palafrugell, en un acte pensat per divulgar el cas entre tots els veïns del municipi –fins ara havien convocat reunions només a Calella– i fer créixer el nombre de socis més enllà de la cinquantena que han aplegat en les primeres setmanes. Necessiten suport econòmic per sufragar el litigi, que d'entrada ja s'enfilarà a uns 15.000 euros, i voluntaris per mantenir la pressió aquest estiu amb el repartiment de fullets de denúncia a la platja o entre els assistents als concerts de Cap Roig.

La presidenta de Salvem el Golfet, Margarida Riera, va resumir la tramitació i va incidir en alguns dels arguments que creuen que no s'han tingut en compte, com el fet que la finca s'inscrigui en la zona PEIN, l'estudi geològic de l'estabilitat dels talussos, l'impacte paisatgístic o la suposada ocupació de la zona de trànsit de la llei de costes.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia