Administracions

Municipal

Blanes rebutja congelar les llicències per habitatges d'ús turístic

ICV-EUiA, Batega i la CUP eren partidaris d'una moratòria per estudiar i regular el sector

En un any el nombre d'habitatges turístics s'ha doblat

L'Ajuntament de Blanes va tombar la moció presentada per ICV-EUiA i Batega de fer una moratòria en la concessió de llicències per a habitatges d'ús turístic (HUT) durant un any. La proposta només va tenir el suport de la CUP, ja que l'equip de govern (PSC, CDC, ERC i PP) veia bé regular i fer inspeccions en el sector però no suspendre'n el nombre de llicències.

Víctor Catalán (ICV-EUiA) va defensar la proposta explicant l'impacte que els habitatges d'ús turístic tenen en el mercat de lloguer d'habitatges com a residència habitual. “Fa dos anys que, successivament, es redueix el nombre d'habitatges disponibles al mercat de lloguer, i l'estoc s'està derivant a les rendes turístiques. I el que acaba provocant és que els habitatges que volen seguir dedicant-se al lloguer habitual, si volen ser més rendibles, pugin de preu per la pressió que exerceixen les rendes turístiques”, va dir.

Segons les dades que va aportar, en un any Blanes ha doblat el nombre d'habitatges d'ús turístic i ha passat dels 300 de l'any passat a 644 (fa tres setmanes). ICV-EUiA i Batega proposaven, a banda de la moratòria d'un any, fer un pla d'usos que regulés el sector, recollint també una proposta de la CUP. Àngel Canosa (ERC) va considerar que la moció no tenia en compte els que tenen una segona residència i la lloguen: “La gent que té quatre o cinc habitatges en fa una tasca empresarial, però molta gent té un apartament que no fa servir a l'estiu i això li permet tirar endavant.” Catalán va respondre que els pisos es poden llogar a través de la borsa d'habitatge social de l'Ajuntament. Margarita Santo (C's) va considerar que suspendre les llicències podria generar sol·licituds d'indemnització d'aquells que ja estan fent obres per incloure un habitatge a la xarxa de pisos turístics.

La regidora de Turisme, Dafne Galvany, va especificar que hi ha 652 habitatges registrats i que segons els serveis tècnics la tramitació d'HUTS no es pot suspendre fins que es tramiti el nou POUM. Va avançar que l'equip de govern ja comença un pla d'inspecció d'aquest sector, que potser es farà amb policia administrativa.

LA FRASE

Fa dos anys que, successivament, es redueix el nombre d'habitatges disponibles al mercat de lloguer
Víctor Catalán
REGIDOR ICV-EUiA

LA XIFRA

652
habitatges
d'ús turístic són els que actualment hi ha a Blanes segons consta en l'últim registre.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia