Administracions

El rebut de les escombraries s'apujarà un 4% a Blanes

L'Ajuntament ha de renovar la maquinària de l'empresa de neteja i la inversió es reflectirà al rebut fins al 2019

L'IBI residencial queda igual i el comercial puja un 5%

L'Ajuntament de Blanes portarà a l'aprovació del ple de dijous les noves ordenances fiscals, que preveuen congelar l'IBI residencial i un augment del rebut de les escombraries del 4%. A més, amb vista a l'any vinent té previst separar els rebuts de l'aigua i de les escombraries, que històricament a Blanes sempre han anat juntes, segons va explicar ahir el primer tinent d'alcalde, Quim Torrecillas.

El gros de taxes i impostos no tindrà cap variació, exceptuant l'IBI comercial, que tindrà un increment del 5%, fet que representarà uns ingressos de 77.000 euros més durant l'any (globalment es recapten uns 12,5 milions d'euros d'IBI). ICV-EUiA, Batega i la CUP havien demanat una tarifació social de l'IBI, però l'Ajuntament no ho veu factible encara, “i una manera pràctica és congelar l'IBI residencial i aplicar un petit increment a l'activitat econòmica”, va explicar ahir Torrecillas. L'increment del rebut de les escombraries, per altra banda, s'aplicarà perquè s'haurà de renovar la maquinària que utilitza l'empresa de neteja, Nora, i el cost és d'aproximadament 4 milions, que Nora va assumir en concepte de cànon el 2010, quan va fer-se càrrec del servei. L'Ajuntament ha optat per fer un increment gradual cada any del rebut fins al 2019 per assumir la inversió. Per altra banda, l'Ajuntament aposta, amb vista al 2017, per separar els rebuts de l'aigua i de les escombraries “perquè la gent tingui clar què val cada cosa”, va afirmar Torrecillas, ja que, segons va dir, encara que els conceptes estiguin explicats a la factura, molta gent ho considera “el rebut de l'aigua”. “A Blanes una de les frases que tothom diu és que l'aigua és cara, i volem que tothom tingui clars els conceptes”, hi va afegir.

LA XIFRA

0,43
euros
d'increment cada mes per als pisos és la repercussió que tindrà el 4% d'increment del rebut de la neteja.

Un cànon que va servir per restar deute

Nora va fer-se càrrec de la gestió del servei el 2010 a canvi d'un cànon de quatre milions d'euros, que van servir per pagar part dels 9,6 milions de deute que l'Ajuntament de Blanes tenia llavors amb Fomento de Construcciones y Contratas, que havia estat fent el servei de recollida i neteja. EUiA-ICV va ser un dels grups més crítics amb això, amb l'argument que la liquidació amb FCC era “un nyap” que s'heretaria en els següents mandats. El PSC, llavors a l'oposició, també va votar-hi en contra.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona