Administracions

Municipal

Palamós congela les ordenances el 2017 i farà bonificacions

El govern, d'ERC-CiU, vol aconseguir, i sense renunciar als ingressos, afavorir les persones amb rendes baixes

L'equip de govern d'ERC -CiU de l'Ajuntament de Palamós ha optat per congelar les ordenances pel 2017 i, a la vegada, aconseguir un repartiment de la càrrega tributària més justa, atesa la capacitat econòmica de les persones més vulnerables. Aquest projecte, però, passa per mirar de mantenir els ingressos. En aquest sentit es preveu fins i tot millorar lleugerament els ingressos de l'exercici anterior, per efecte de la regularització cadastral que s'ha posat en marxa el 2016 i que ha de suposar augmentar el valor cadastral de les finques revisades.

Bonificacions

L'alcalde, Lluís Puig (ERC), va destacar ahir que, amb tota probabilitat, les noves ordenances són les “més socials de la història a Palamós”. Puig va afegir que, sense renunciar a mantenir el nivell d'ingressos, amb una important congelació, s'ha optat per introduir bonificacions fiscals en un sistema progressiu relacionat amb la renda de les famílies.

“Les persones amb més necessitats, amb unes rendes més baixes, seran les que es podran acollir a més bonificacions i amb els percentatges més alts”, va destacar Puig.

Petits ajustaments

En conjunta s'ha optat per rebaixar el tipus de gravamen d'urbana fins al 0,735%; l'imposts de vehicles de tracció mecànica ha tingut un petit ajust en la bonificació dels vehicles històrics i de més de 25 anys d'antiguitat, per tal que en el cas de vehicles de la mateixa classe no calgui que el bonificat tingui una quota igual o inferior.

Pel que fa a l'impost sobre construccions, instal·lacions i obres, s'ha modificat la bonificació per aprofitament de sistemes d'energia solar, elevant el percentatge del 10% al 95%, però limitant-lo a aprofitament tèrmic i no a l'elèctric. Quant a les taxes per la prestació de serveis de recollida de residus, es congelen tarifes (tant de residus domèstics com de comercials).



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona