Administracions

Girona multiplica per sis la taxa d'activitats a la Devesa

L'objectiu és protegir el parc urbà en la línia del que farà el pla especial

Els usos que ja s'hi fan quedaran exempts com el mercat, les fires i institucions participades, com ara Fira de Girona

El govern de Girona multiplicarà pràcticament per sis el cost de la taxa per a activitats al parc de la Devesa. Amb el propòsit de mantenir una posició protectora amb el parc, va explicar ahir la regidora d'Hisenda i Règim Interior, Maria Àngels Planas, s'ha decidit augmentar de 261 euros a 1.500 euros la taxa per a esdeveniments que es vulguin celebrar a la Devesa. Aquests imports, hi va afegir, seran la base sobre la qual es determinarà l'import exacte a pagar en funció de diferents factors, com per exemple el tipus d'activitat que es vulgui dur a terme o els metres quadrats que s'ocuparan. Hi ha, però, exempcions previstes que beneficiaran activitats que ja s'hi realitzen, com per exemple el mercat, l'auditori i la Fira de Girona.

La mesura va en la línia d'avançar les mesures de protecció del parc urbà, que s'han de concretar en el pla especial de la Devesa, encara pendent d'aprovació. Dintre les modificacions previstes hi ha també una mesura que busca facilitar l'aparcament a l'entorn del parc urbà durant els dies que hi ha mercat a la Devesa (els matins dels dimarts i els dissabtes). L'aparcament del passeig de la Devesa davant de l'antiga sala de ball serà de zona verda, però la primera hora serà aquests dos dies gratuïta per facilitar la rotació i la mobilitat dels cotxes.

En l'apartat de la circulació i el medi ambient, el govern preveu que els cotxes elèctrics estiguin
exempts de pagar les zones d'aparcament verdes i blaves. Pels vehicles que realitzen càrrega i descàrrega, es faran bonificacions a la taxa per als vehicles que facin aquestes activitats a primera o última hora, a fi d'evitar acumulacions en hores punta.

Una altra mesura que s'implementarà serà sobre la taxa de tinença d'animals. No serà una bonificació sobre aquesta taxa, sinó un estímul per fer que els propietaris registrin els seus animals. En cas que l'animal es perdi i els serveis municipals hagin de capturar-lo, no es cobrarà res a les persones que tinguin l'animal registrat. Serà, però, una
exempció que només es realitzarà la primera vegada. Si es repeteix la situació, hauran de pagar la taxa que correspongui.

La taxa per a rodatges preveu exempcions en el cas de rodatges que suposin una promoció de la ciutat –el cas, per exemple, a judici del govern de la ciutat, de Joc de trons.

No hi ha hagut augments a les taxes, diu Planas, tret d'alguns ajustaments a l'alça o a la baixa per ajustar el que es cobra al cost que ha de suportar el consistori per la incidència. Tampoc es preveu augmentar els impostos. Serà en paraules de la regidora el cinquè any consecutiu que això passa: “Hi ha poques ciutats de les dimensions de Girona que ho puguin dir.”

En els impostos sobre construccions es farà més bonificació en el cas d'obres en edificis catalogats. La bonificació passarà del 30% actual al 40%, o del 40% al 50%, segons la categoria. El govern portarà a ple el 24 d'octubre les ordenances fiscals. La previsió és que els nous descomptes previstos es compensin amb un augment de l'activitat econòmica i que, per tant, el consistori acabi ingressant aproximadament el mateix.

LA XIFRA

1.500
euros
diaris hauran de pagar de taxa els promotors d'activitats al parc de la Devesa. Fins ara eren 260,60 euros.

LA DATA

24.10.16
Se celebrarà el ple
en què es votaran les ordenances fiscals per a l'any que ve. El govern espera rebre suports

LA FRASE

La situació econòmica ha millorat però pensem que no prou per gravar més als ciutadans
Maria Àngels Planas
regidora d'hisenda i règim interior


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia