Administracions

tribunals

cas 12-o

El jutge investiga els sis edils badalonins per desobediència

El magistrat del jutjat d'instrucció número 4 de Badalona cita com a “investigats” els sis regidors que el 12-O van obrir l'ajuntament

C's i el PP votaran en el ple a favor d'una moció en què insten l'alcaldessa a destituir Jose Téllez

Els sis regidors investigats van guardar silenci durant el dia d'ahir

El magistrat del jutjat d'instrucció número 4 de Badalona, José María Noales, ha citat a declarar, els dies 25 i 26 d'octubre, els sis regidors del govern municipal de Badalona que el 12 d'octubre passat van decidir obrir les portes de les oficines municipals del viver tot i que una resolució judicial dictada unes hores abans els ho impedia. El jutge cita els sis edils (quatre de Guanyem Badalona en Comú i dos d'ERC) en qualitat d'investigats (nom que substitueix l'antiga qualificació d'imputat) per un delicte de desobediència.

En concret, el jutge cita el dia 25, al matí, Oriol Lladó (ERC), Jose Téllez (Guanyem) i Agnès Rotger (ERC). Declararan amb mitja hora de diferència. L'endemà, 26 d'octubre, interrogarà Laia Sabater, Fàtima Taleb i Francesc Duran, tots tres membres de Guanyem. Els sis regidors de l'executiu badaloní van guardar silenci durant tot el dia d'ahir i van limitar la valoració dels fets a algunes piulades.

Jose Téllez, l'edil que va estripar una còpia de la resolució judicial davant els mitjans de comunicació, feia ús de la ironia per referir-se a la citació: “Tants anys fent vagues generals i ara m'investiguen per voler treballar.” També es va expressar a les xarxes socials Oriol Lladó, l'edil d'ERC que la setmana passada exercia d'alcalde accidental per l'absència de l'alcaldessa, Dolors Sabater: “Tinc clar que el 12-O vam obeir el mandat pel qual vam ser escollits: atendre els ciutadans. Prou judicialització de la política.”

A banda de citar els sis regidors, el jutge també ha demanat imatges de les càmeres municipals i de televisió del 12 d'octubre passat, i reclama al consistori que identifiqui els policies locals que durant aquell matí van treballar al viver.

Els sis edils investigats (ICV-EUiA es va desmarcar dels fets i fins i tot es va mostrar molt crític amb l'acció dels seus socis de govern) continuen defensant que la decisió d'obrir l'ajuntament el 12 d'octubre obeeix a un pacte amb els sindicats per canviar aquesta festivitat pel 9 de desembre, un acord que un jutge ja ha tombat perquè nega a les administracions locals la potestat per canviar festes d'àmbit estatal.

Així doncs, els sis regidors acudiran al jutjat de Badalona dimarts i dimecres de la setmana que ve. Enmig d'aquestes visites tindrà lloc el ple municipal (dimarts, a les 18 h) en què, a instàncies de Ciutadans, es votarà una moció en què es reclama a l'alcaldessa, Dolors Sabater, un acte de disculpes públiques pels fets del Dia de la Hispanitat, alhora que s'exigeix a l'alcaldessa la destitució immediata de Jose Téllez. El PP ja ha anunciat que hi votarà a favor. Un cop més, el text prosperarà o no en funció del vot emès pels quatre regidors del PSC.

El de dimarts podria ser que no fos l'únic ple en què es tracti de la polèmica vinculada a la decisió del govern de desobeir un jutge. El president del grup municipal del PP, Juan Fernández, ha anunciat que els populars forçaran un ple extraordinari en cas que l'alcaldessa no comparegui avui per valorar els darrers esdeveniments. Fernández ha qualificat la decisió del jutge de “justa i necessària” i ha lamentat que el govern “hagi embrutat el nom de la ciutat amb un acte sense precedents a l'Estat espanyol com és estripar públicament una resolució judicial”.

LA FRASE

Tants anys fent vagues generals i ara m'investiguen per voler treballar
Jose Téllez
tinent d'alcalde de guanyem badalona en comú

LA DATA

25 i 26
d'octubre
estan citats a declarar els sis regidors del govern que el 12 d'octubre van decidir obrir el viver.

Parlon parla d'excés de testosterona

M.membrives

L'alcaldessa de Santa Coloma de Gramenet, Núria Parlon (PSC), assegura que l'acte d'estripar la fotocòpia de la resolució judicial que impedia obrir les oficines municipals va ser una “decisió fora de lloc” i el qualifica de “demostració d'excessiva testosterona pròpia de la nova política ”. Parlon manté que el PSC ha deixat prou clar que no anirà amb el popular Xavier García Albiol a Badalona però exigeix al govern municipal encapçalat per Dolors Sabater que “faci autocrítica”. “No tenen el suport suficient per anar fent espectacles”, els recorda l'alcaldessa colomenca, que reclama també “tranquil·litat i diàleg”. Així mateix, Parlon creu que el que va passar el 12 d'octubre a Badalona “no s'ha de tornar a repetir” i defensa la necessitat de continuar treballar per resoldre aquesta crisi.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia