Administracions

municipal

circ

Palamós emplaçarà els circs fora del nucli pel trànsit

L'equip de govern, d'ERC i CiU, vol evitar la congestió al centre i a l'aparcament de l'Arbreda i adequarà un espai entre el vial del Port i la Roqueta

Entrarà en servei durant l'any vinent

L'Ajuntament de Palamós crearà una gran zona on situarà els circs i els espectacles similars al vial del Port. L'objectiu és descongestionar el centre de la població, evitar la pèrdua d'aparcaments al pàrquing municipal de l'Arbreda –antic camp de futbol– i dotar a aquestes instal·lacions itinerants d'una zona adequada a les seves necessitats.

L'alcalde, Lluís Puig, ha explicat que s'ha escollit una zona entre el vial del Port i al camí de la Roqueta que ara mateix és un aparcament, en servei d'ençà del 2014. Aquest estacionament té una capacitat per a 300 places i el projecte el van impulsar l'Ajuntament de Palamós i el patronat de l'hospital per donar servei als veïns del barri de Mas Guàrdies i als usuaris de l'equipament sanitari. L'aparcament està situat en uns terrenys de 10.500 metres quadrats de superfície. “Pensem que millorarem la vialitat al municipi, deixarem de perdre places d'aparcament amb el problema que això comporta i dotarem els circs d'un espai amb condicions”, destaca Puig.

L'alcalde vol deixar clar que amb aquesta operació es vol alliberar d'aquests muntatges una zona molt cèntrica com és l'aparcament de l'Arbreda, però, a la vegada, dotar d'una zona de fàcil accés i també amb aparcament perquè els circs puguin fer-lo servir. En els darrers anys, l'Ajuntament de Palamós ha limitat molt la tipologia d'espectacles de circ que es poden representar al municipi. Darrerament, l'única empresa a qui s'ha concedit permís ha estat el circ Raluy, que habitualment s'ha instal·lat a l'aparcament de l'Arbreda. L'objectiu és que les activitats de circ ja es puguin fer a l'aparcament del vial de Port a partir de l'any que ve.

LA XIFRA

80
per cent.
Percentatge de places d'aparcament que es perden a l'Arbreda amb la instal·lació d'un circ.

Cessió de part d'un aparcament

La junta de govern de l'Ajuntament de Palamós ha aprovat el projecte de reparcel·lació i urbanització de l'antic solar que l'empresa Endesa té en una illa del barri de l'Eixample, que es fa servir d'aparcament municipal. Es tracta ja de l'aprovació definitiva que dóna via lliure a l'operació. Això prové d'un pacte enquadrat en el pla d'ordenació urbana municipal. La propietat cedeix una part del terreny per a ús públic d'aparcament i en la zona restant hi podrà fer una promoció privada d'habitatge.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia