Administracions

Municipal

Els camps de futbol de Badalona tancaran portes per exigir manteniment

Els vuit clubs locals organitzen una protesta dimarts vinent per denunciar l'estat de les instal·lacions

El govern diu que ha heretat un problema greu

Els vuit clubs de futbol de Badalona han esclatat contra “la manca de manteniment que afecta les instal·lacions esportives”, i s'han organitzat per protestar en bloc dimarts vinent, coincidint amb el ple municipal. Les vuit entitats tancaran amb clau les portes de les vuit instal·lacions que hi ha al municipi durant tota la tarda perquè les directives, els jugadors i les seves famílies es puguin desplaçar fins a la plaça de la Vila. Els clubs protestaran des del carrer mentre un representant de l'associació de clubs de futbol de Badalona prendrà la paraula en el ple. En paral·lel, els grups de l'oposició presentaran i aprovaran una moció en la línia de la protesta dels clubs.

El president de l'associació que aglutina els vuit clubs, Julio Rodríguez, admet que el problema de la falta de manteniment “no és nou ni l'ha generat l'actual govern municipal”, però assegura que en el darrer any s'ha aguditzat perquè “hem passat d'una atenció intermitent i insuficient a inversió zero”. A les entitats se'ls ha esgotat la paciència i diversos membres de l'associació citen exemples per ajudar a entendre la situació en què estan: hi ha camps que cada tres per dos es queden sense aigua calenta perquè l'estat de les calderes és lamentable; a Sistrells es fan uns bassals enormes quan plou una mica, hi ha lavabos sense llum i alguns clubs han optat per posar-hi remei sense esperar l'Ajuntament, pintant els vestidors. Julio Rodríguez acusa la regidora d'Esports, Maria Gallardo, de fugir d'estudi: “Sempre ens posa excuses o ni tan sols apareix i és el seu coordinador qui ha de donar la cara.”

Gallardo, per la seva banda, respon que entén les queixes de les entitats però, a parer seu, la protesta de dimarts “no està justificada”. L'actual govern, diu, “s'ha trobat un problema greu amb la falta de manteniment de les instal·lacions que s'havia arrossegat vint anys i ja estem incrementant la partida per aquest concepte”.

L'any passat, quan Guanyem Badalona en Comú, ERC i ICV-EUiA van accedir al govern, “ens vam trobar que dels 144.000 euros pressupostats ja només en disposàvem d'uns 30.000”. Pel 2016, l'equip de govern va incrementar la partida fins als 370.000 euros “però Badalona té unes 80 instal·lacions esportives i les hem d'atendre totes”.

La regidora d'EUiA assegura que està treballant perquè els comptes de l'any que ve prevegin una partida més àmplia. D'altra banda, l'Ajuntament ha encarregat l'elaboració d'un estudi per saber l'estat de les instal·lacions esportives.

Llefià lloga tanques de protecció

Els espectadors que dissabte al matí estaven mirant partits de futbol al camp municipal de Llefià van tenir un important ensurt que, sortosament, va quedar només en això. Mentre dos prebenjamins disputaven els seus enfrontaments, hi va haver un despreniment d'una part de la muntanya que limita amb un dels laterals del terreny de joc. Sortosament, en aquell moment no hi havia ningú en aquell punt del camp. La instal·lació es va haver de precintar i es van suspendre tots els partits del cap de setmana passat.

La Unificació Llefià, segons expliquen des del club, s'ha hagut de buscar la vida, localitzant camps alternatius per als entrenaments, amb l'ajuda dels altres clubs. L'entitat també ha hagut de llogar unes tanques de protecció que la brigada municipal va instal·lar dijous. De moment, més de 500 euros que han abonat de les arques de l'entitat. Dijous a la tarda, els usuaris del club ja es van entrenar.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona