Administracions

municipal

urbanisme

Tarragona vol eliminar unes 300 tanques publicitàries

El ple va aprovar una suspensió de llicències per revisar-ne l'ordenança, però el govern s'oposa a una moció per enderrocar el polèmic tòtem de Parc Riu Clar

Rebutgen que l'Ajuntament es retiri de l'acusació del cas Bershka

Entre els acusats en el cas Bershka, hi ha l'edil de la CUP Laia Estrada

L'Ajuntament de Tarragona posa en el punt de mira les tanques publicitàries de grans dimensions. Es calcula que n'hi ha unes 300 en tot el terme municipal de la ciutat. Després que la polèmica pel tòtem publicitari de disset metres instal·lat a l'entrada del barri Parc Riu Clar hagi destapat que l'ordenança reguladora estava desfasada, el ple municipal va aprovar ahir, amb la unanimitat de tots els grups, iniciar el procediment per modificar aquesta normativa.

En concret, el ple va aprovar la suspensió durant un any de les llicències per a aquest tipus de tanques (que ara mateix s'obtenen amb la simple comunicació) i es crearà una comissió per redactar una nova ordenança que, ara sí, inclourà límits d'alçària i d'altres dimensions. L'actual regulació, de l'any 1988, no estableix cap límit, fet que impedeix l'enderroc del polèmic tòtem de Parc Riu Clar malgrat que la normativa urbanística impedeix construccions de més de setze metres a la zona.

“Volem posar fi progressivament durant aquest mandat a aquesta invasió brutal que suposa un impacte visual greu”, va assegurar el regidor d'Urbanisme, Josep Maria Milà. Tot i que les noves normes que s'aprovin no es podran aplicar de manera retroactiva en les tanques ja existents, Milà recorda que es podran anar retirant a mesura que els caduqui la llicència, que té una vigència de quatre anys. “A més, avui dia n'hi ha moltes que no tenen llicència”, va subratllar l'edil.

Tot i aquesta iniciativa, el govern municipal (PSC, PP i Unió) es va oposar ahir a la moció impulsada per l'Associació de Veïns Parc Riu Clar en què demanaven la retirada del polèmic tòtem publicitari de disset metres en el termini d'un mes. L'executiu va respondre que aquesta mesura no es podia aplicar, ja que, amb la normativa vigent, no comet cap il·legalitat. “Continuarem parlant per buscar una solució”, va dir Milà, que també va anunciar que s'ha donat un termini de dos mesos al propietari del solar perquè tanqui el terreny i eviti, així, que hi hagi persones que s'enfilin a l'estructura. La moció per retirar-la sí que va rebre el suport de tots els partits de l'oposició (Ciutadans, ERC, CDC, CUP i ICV).

Polèmica judicial

El ple també va rebutjar la moció presentada per la CUP, amb el suport de diverses entitats, per demanar que l'Ajuntament es retiri com a acusació particular del conegut com a cas Bershka, pel qual d'aquí a dues setmanes es jutjaran tres persones (entre les quals, l'edil de la CUP Laia Estrada) per presumpte atemptat contra l'autoritat i lesions contra agents de la Guàrdia Urbana. Els fets es remunten a una protesta feminista el gener del 2009, en què les tres acusades també denuncien que van ser víctimes de maltractament policial. L'alcalde, Josep Fèlix Ballesteros, va assegurar que dóna suport “sense cap mena de dubte” a la tasca de la Guàrdia Urbana. La CUP sols va aconseguir el suport dels edils d'ERC i d'ICV.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia