Administracions

Salt i Sarrià, a favor d'estudiar la gestió municipal de l'aigua

Els plens ja han aprovat la moció, que també va aprovar Girona, per analitzar els avantatges de municipalitzar el servei

La decisió de prescindir de l'empresa mixta es prendrà conjuntament

El ple de Salt va aprovar dilluns una moció per estudiar el millor model de gestió del servei de l'aigua, i el de Sarrià de Ter va fer-ho ahir. La moció, que Girona ja va votar l'11 d'octubre, insta a estudiar la viabilitat tècnica i econòmica de la municipalització de la gestió, ara en mans de l'empresa mixta Aigües de Girona, Salt i Sarrià de Ter (Agissa). L'estudi pretén contrastar el model actual amb el d'una gestió municipal, a fi de constatar si el canvi permetria abaratir el cost, alhora que es continua garantint el servei. La decisió es prendrà conjuntament amb els municipis de Girona, que té un 14% d'Agissa; el de Salt, que té un 4% de l'empresa mixta, i el de Sarrià de Ter, que en té el 2%. El 80% restant és de titularitat privada.

L'alcalde de Salt, Jordi Viñas, va assegurar ahir que l'estudi ha de servir de base per prendre una decisió amb tota la informació disponible abans de decidir la municipalització. En cas que es faci, seria el 2020, moment en què acaba la pròrroga de la concessió a Agissa.

Les ordenances

Per altra banda, pel que fa a Salt, les modificacions de les ordenances fiscals per al 2017, que el govern va retirar dilluns per falta de suports, no es donen encara per perdudes. El regidor d'Hisenda, Toni Vidal, va dir ahir que hi ha temps fins al 7 de novembre perquè el ple les aprovi i poder-les aplicar així a partir de l'1 de gener. Assegura que obriran una tanda de contactes per aconseguir-ho. Entre les modificacions que es volen aprovar hi ha la de treure la limitació de tres fills o més en les bonificacions a famílies nombroses –legalment, les famílies nombroses també poden ser de dos fills, si entre els integrants de la família hi ha persones amb discapacitat i altres supòsits.

També hi ha una modificació de la taxa de recollida de residus que pretén exercir un major control sobre les activitats comercials i industrials dels sectors Maret I, Maret II, Torre Mirona, Pla de Salt, el Sitjà, Margesa i el Centre Comercial Espai Gironès. Actualment estan desconnectats del servei de recollida. Si volen continuar així –i per tant estalviar-se la taxa comercial o empresarial–, hauran de justificar –si la modificació de l'ordenança s'acaba aprovant– que tenen un gestor de residus autoritzat per l'Agència de Residus de Catalunya.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona