Administracions

municipal

Palamós rep un milió d'euros del pla de barris

La Generalitat ha fet efectiu el tercer pagament del deute amb Palamós

Encara queden pendents 1,2 milions

El Departament d'Economia de la Generalitat ha fet efectiu a l'Ajuntament de Palamós 1.029.169 euros, que corresponen al tercer pagament del deute de les obres del pla de barris Palamós Millora, que des de l'any 2011 havia anat acumulant. Encara queda pendent de retornar del període 2011-2015 una quantitat que actualment s'acosta al milió dos-cents mil euros.

Les tres transferències realitzades fins ara per part de la Generalitat sumen 2.946.858 euros, i resta encara pendent de retornar, referent al període 2011-2015, una quantitat que actualment s'acosta al milió dos-cents mil euros. Per la seva part, l'Ajuntament ha optat per destinar 579.448 euros a amortització de deute a llarg termini; actualment està en tràmit l'amortització de deute corresponent a 490.000 euros més de la segona aportació, seguint les directrius marcades per la llei d'estabilitat pressupostària.

A la pràctica això representa per al municipi un estalvi en pagament d'interessos d'aproximadament uns 130.000 euros en total.

Una gran reivindicació

El reconeixement del deute de la Generalitat pel pla de barris amb Palamós i el pagament dels imports corresponents ha estat una reclamació constant des del 2011. La principal preocupació dels governs, abans del PSC i ara d'ERC i CiU, era evitar que la demora en el retorn d'aquests imports pogués provocar tensions de tresoreria en el pressupost municipal. Les subvencions que es van rebre i que l'Ajuntament va avançar van suposar la rehabilitació dels barris de Cases Noves, Mas Guàrdies i Eixample Nord.

LA XIFRA

1,2
milions d'euros
és el que encara queda pendent de retornar corresponent al període 2001-2015.

Una reclamació reiterada i tres pagaments

L'Ajuntament de Palamós va iniciar el 2011 la reclamació d'aquests imports per evitar problemes de tresoreria. Però no va ser fins al dia 25 de juny que la Generalitat de Catalunya va fer un primer pagament per aquest concepte transferint la quantitat de 579.448 euros, el 6 de setembre es va transferir un segon pagament d'1.338.239 euros i el dia 29 d'octubre es va dur a terme un tercer ingrés amb l'aportació d'1.029.169 euros.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona