Administracions

Municipal

Solsona presenta per primer cop el pressupost als veïns

El govern (ERC-PSC) convoca un acte públic dimarts a les set de la tarda a l'edifici de l'ajuntament

L'oposició reclama pressupostos participatius però l'alcalde diu que no vol “fer passos en fals”

El govern municipal de Solsona (ERC-PSC) ha convocat per primer cop un acte públic en què presentarà les línies principals del pressupost de l'any que ve. Es farà dimarts que ve, dia 22, a les set de la tarda a la sala cultural del consistori. L'alcalde, David Rodríguez, ja havia anunciat que presentaria als veïns una proposta de pressupost per fomentar la participació ciutadana. L'oposició, però, li demana un pas més i que elabori uns pressupostos participatius. Els números que ha previst el govern municipal per al 2017 es debatran en el ple de divendres dia 25.

És la primera vegada que l'Ajuntament exposa el pressupost general públicament, d'acord amb el compromís adoptat l'any passat. El govern explica que ha plantejat aquest acte com un exercici de transparència i pedagogia sobre l'elaboració d'un pressupost. Segons l'alcalde, David Rodríguez, “la idea és fer comprensibles per a la ciutadania els criteris que ha de tenir en compte l'Ajuntament a l'hora de confeccionar el pressupost i les línies generals que presenta el de l'any que ve”.

Però l'oposició fa temps que reclama un pas més i que es faci un pressupost participatiu. Per al portaveu municipal de CDC, Marc Barbens, la presentació pública és “totalment insuficient”, ja que “no dóna marge de maniobra” perquè els ciutadans hi puguin introduir aportacions. Igualment, considera que hi hauria d'haver una partida econòmica en què la població pogués “escollir, prioritzar i decidir”.

El grup d'Alternativa per Solsona-CUP ho veu en la mateixa línia. El seu portaveu, Òscar Garcia, valora positivament l'acte de dimarts com “un primer pas”, però lamenta que “en el fons el pressupost ja està decidit”. La formació hauria preferit que s'hagués organitzat abans i “que la gent pogués dir-hi la seva”. “Entenem el concepte de participació de manera diferent”, assegura Garcia.

L'alcalde, però, al·lega que el govern “no vol fer passos en fals en la participació” i defensa “fer pedagogia” amb la presentació del pressupost perquè, “en un futur, es puguin plantejar altres fórmules”. “Per participar i opinar és fonamental tenir accés a la informació”, hi afegeix el regidor d'Hisenda, Ramon Xandri.

LES FRASES

És insuficient ja que no dóna marge de maniobra perquè els ciutadans hi puguin fer aportacions
Marc Barbens
portaveu de CDC
És un primer pas però en el fons el pressupost ja està decidit. Entenem la participació diferent
Òscar Garcia
portaveu d'alternativa per solsona- cup
Volem explicar els criteris a l'hora de confeccionar el pressupost i les línies generals del de 2017
David Rodríguez
alcalde de solsona (ERC)


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia