Administracions

La grua retira més de vint cotxes a Sant Feliu per poder fer una neteja viària

Desenes de conductors no van fer cas de la prohibició d'estacionar des de la mitjanit en un sector de Vilartagues

El consistori defensa que estava senyalitzat

La grua municipal de Sant Feliu de Guíxols va retirar ahir, de matinada, una vintena llarga de vehicles estacionats als carrers Canigó, Josep Mas i Cassià Costal, entre l'institut Sant Feliu i la part alta del barri de Vilartagues. A principi de setmana, la brigada municipal havia penjat avisos de la neteja intensiva prevista, amb la prohibició d'estacionar-hi entre la mitjanit i dos quarts de tres del migdia, però molts conductors comptaven que els cotxes no farien nosa si els treien al matí. Alguns afectats es van trobar, a primera hora, que la grua se'ls havia endut el cotxe, fet que va generar queixes canalitzades a les xarxes socials, per l'import de les sancions, pel fet que més d'un va fer tard a la feina i per la indisciplina en altres carrers de la població.Alguns es plantejaven recórrer.

El regidor de Seguretat, Jordi Vilà, lamentava els fets, però defensava que la Policia Municipal havia fet gestions per avisar tots els propietaris d'automòbils localitzables telefònicament a través de la base de dades de l'impost de circulació, de manera que diverses persones van poder retirar els vehicles de matinada i es van estalviar la sanció. La taxa per la intervenció de la grua puja a 90,60 euros, i la multa per estacionar en llocs prohibits a 80, tot i que es preveu una exempció del 50% si es paga voluntàriament quan és notificada.

L'edil argumentava que els cartells es van penjar “72 hores abans” i que es va prendre la decisió en veure el gran volum de vehicles aparcats dimecres a la nit.

Vilà hi va afegir que a l'àmbit hi ha prou espais per estacionar, com ara l'esplanada del Guíxols Arena, condicionada i asfaltada fa un parell de mesos. La neteja viària, dins del programa municipal Els dijous fem dissabte, va començar a primera hora del matí i es va completar abans del migdia, de manera que a quarts de dues del migdia hi tornava a haver desenes d'automòbils que tampoc respectaven l'horari de prohibició.

LA XIFRA

90,60
euros
costa la taxa de grua, i 40 euros –en període de pagament voluntari– per aparcar en lloc prohibit.

Cada primer dijous de mes, neteja a fons

Les neteges intensives es van engegar fa un parell d'anys i cada primer dijous de mes se centren en diversos subsectors. Enguany, per exemple, n'hi ha hagut al carrer del Rufo, als entorns del carrer Corunya –al Sot dels Canyers– o, el mes passat, al perímetre de la plaça Drets Humans. Per retirar la brossa, herbes de les voreres i netejar a fons els contenidors, els serveis de neteja necessiten que no hi hagi cotxes i comencen a primera hora del matí.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona