Administracions

Denuncien irregularitats en el Consorci Costa Brava

La CUP fa pública una auditoria encarregada pel mateix ens que gestiona els recursos hidràulics a la Costa Brava

El president del consorci nega que hi hagi cap irregularitat, però sí coses a millorar

La CUP va fer pública ahir una auditoria realitzada sobre el Consorci Costa Brava (CCB) en què es detecten “diverses irregularitats en la gestió del consorci, sobretot pel que fa a la contractació de serveis, la relació que s'ha establert amb les empreses mixtes que exploten els serveis del consorci, i per l'extralimitació de funcions no incloses en l'objecte social inicial de l'organisme”. Segons el diputat de la CUP a la Diputació de Girona, Lluc Salellas, l'auditoria ha detectat 25 punts irregulars en la gestió, especialment sobre la relació entre les dues empreses mixtes –Empresa Mixta d'Aigües de la Costa Brava i Abastem–, encarregades de dur a terme la major part d'encàrrecs i obres del CCB, sense que el consorci fes cap concurs públic d'adjudicació o se signés cap contracte. A més, denuncia que el capital públic del consorci assumia la major part d'inversions de manteniment i millora de les instal·lacions, mentre que el capital privat s'inhibia de fer les aportacions compromeses. Segons l'auditoria, destaca la CUP, els socis privats de les empreses mixtes han utilitzat durant anys els recursos i instal·lacions propietat de la part pública, sense que la part privada assumís cap despesa i sense l'existència de cap contracte o conveni que n'autoritzés l'ús.

El representant de la CUP a la Diputació va explicar que els pròxims mesos finalitza una de les concessions a les empreses mixtes del CCB i que la CUP s'oposa “frontalment a prorrogar el servei a una empresa mixta”. A més, exigeix a la Diputació “la depuració dels responsables d'aquesta mala praxi”.

Resposta de Pàramo

El president per delegació del Consorci Costa Brava, Carles Pàramo, va negar ahir cap irregularitat i va insistir que l'auditoria havia estat encarregada pel mateix ens “com a autocontrol per millorar els processos” que permeten donar servei d'aigua a prop d'un milió de persones en èpoques punta. Pàramo va explicar que aquesta no és la primera auditoria que es fa al CCB i que és un tràmit que es fa constantment sota el control també de la Diputació de Girona. Així mateix, va recordar que l'auditoria es va fer el 2014 i que en dos anys el marc legal pot haver variat i, en tot cas, l'auditoria detecta processos que fallen i que es prenen les mesures corresponents perquè això es resolgui. En tot cas, subratlla el president del CCB, “tot allò que cal esmenar no té conseqüències greus ni de bon tros”. En aquest sentit, es posen dubtes sobre punts que s'estan debatent des de fa anys, assenyala Pàramo, com per exemple, si cal fer contractes públics o que la part privada pagui lloguers. Pàramo va acusar la CUP de voler “polititzar l'auditoria”.

El pitjor és que el CCB no fa cap al·legació a l'auditoria. No contradiu
Lluc Salellas
representant de la CUP a la diputació de girona

LES FRASES

D'irregularitats no h'hi ha cap. De coses a millorar, tantes com vulguin
Carles Pàramo
president per delegació del consorci costa brava


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia