Administracions

La vaga d'escombriaires de Figueres s'ajorna fins al dia 20

Les parts s'han compromès a una nova mediació a la seu del Departament de Treball que tindrà lloc el 13 de desembre

Felip anuncia un acord en el conveni col·lectiu de l'empresa Fisersa

La vaga d'escombriaires de l'empresa mixta Ecoserveis de Figueres s'ha ajornat una setmana perquè es pugui celebrar una nova reunió de mediació entre els sindicats convocants (CO.BAS i CCOO), l'empresa Ecoserveis i l'Ajuntament de Figueres, de tal manera que queda establert el nou dia d'inici de la vaga pel 20 de desembre. Això permetrà fer una nova reunió de mediació al Departament de Treball el dimarts 13, un dia després de la data fixada inicialment com la d'inici de la vaga.

En la mediació d'ahir els representants de l'Ajuntament van respondre a la darrera proposta feta pels sindicats amb una contraproposta que és la que els sindicats hauran de valorar en la pròxima reunió. El representant del sindicat CO.BAS, Jesús Giron, no va voler analitzar ahir l'estat de les negociacions perquè va afirmar que calia “repassar a fons” el que els havien presentat. Tot i això, sí que va assegurar que estava sorprès per la visió “triomfalista” donada per l'alcaldessa Marta Felip, que, d'altra banda, malgrat fer la valoració pública de la trobada, no havia assistit a la mediació d'ahir al matí. “Tinc la sensació que hi ha qui es vol penjar les medalles abans d'hora”, deia Giron. El sindicalista va confirmar que l'ajornament s'ha establert “per poder estudiar la darrera proposta”. “Ens hem compromès a contestar, si podem, abans del dia 13, i que així ells ens puguin donar una resposta en la nova reunió.”

L'alcaldessa de Figueres va afirmar “amb tota la prudència” que la mediació havia estat “satisfactòria”: “Ho ha estat en el sentit que s'ha entrat a parlar i s'ha avançat en temes que fins ara no s'havien posat sobre la taula, i que nosaltres com a empresa havíem demanat a la representació sindical: concreció de mesures individuals i col·lectives que ha de tenir el conveni.”

Fisersa, conveni a prop

L'empresa municipal Fisersa, que és on aniran part dels serveis que està prestant Ecoserveis, té “en molt bon punt” la negociació del seu conveni col·lectiu. “Ahir dimecres es va validar en assemblea la proposta presentada pel comitè i acceptada per l'empresa”, va anunciar Felip, que va donar valor a aquest pas endavant: “Ha d'anar bé veure que una negociació col·lectiva prospera i que es pot arribar a un conveni a Fisersa. Penso que això ha d'ajudar a donar optimisme i recorregut a la negociació del conveni d'Ecoserveis.” Felip assegurava ahir al migdia que s'estava “en un bon punt de les negociacions” i que ara es tracta “d'esvair pors”. “ Entenem que la representació sindical ho vol deixar lligat i preveure possibilitats que, a nosaltres, ni ens han passat pel cap, però que ells volen que posem negre sobre blanc.”

LA XIFRA

3
membres.
Tres representants de l'Ajuntament van assistir a la mediació: Quim Felip, Jordi Cabot i Joan Xifra.

LA DATA

12.12.16
Vaga ajornada.
Aquest era el dia que hi havia establert fins avui com a data en què es començava la vaga.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia