Administracions

Malestar a Olot per la poca inversió de la Generalitat

L'equip de govern lamenta especialment que en el projecte de pressupostos del 2017 no hi hagi recursos per a la variant ni per a l'Escola d'Art, i mirarà que el Parlament ho esmeni

“Tristor” i “decepció” van ser les paraules usades ahir pel tercer tinent d'alcalde de l'Ajuntament d'Olot, Estanis Vayreda, per descriure la seva sensació en assabentar-se que en els pressupostos de la Generalitat per a l'any vinent només figuren 428.000 euros per a la Garrotxa. El desànim es deu especialment –va concretar– al fet que no es prevegin recursos per a la tan reclamada variant ni per a l'ampliació de l'Escola d'Art i Superior de Disseny, dues iniciatives que l'equip de govern considera prioritàries. Vayreda va fer una crida als parlamentaris i als partits polítics amb representació a la comarca perquè facin un front comú al Parlament per presentar esmenes en aquest sentit a la llei de pressupostos.

L'alcalde, Josep Maria Corominas, va afegir-hi més tard que no se sentien “gens satisfets” ni “gens orgullosos” del tracte dispensat en el projecte de pressupostos. Com Vayreda, va assenyalar els projectes de la variant (el retard en la seva construcció “causa preocupació als ciutadans”, va recalcar) i de l'Escola d'Art com els grans perjudicats. Com a possible explicació, tant ell com Vayreda van recordar que fins al 2015 la Generalitat havia destinat a Olot moltes inversions, per exemple –va indicar Vayreda– en escoles i l'hospital. En qualsevol cas, davant de la quantitat “ínfima” (com Corominas va qualificar els 428.000 euros) destinada a la Garrotxa, l'alcalde es va comprometre a continuar treballant per engrandir aquesta xifra. “Ja n'he parlat amb alguns membres del govern”, va assegurar.

Visita de Carles Mundó

L'alcalde va fer aquesta valoració durant la visita a Olot del conseller de Justícia, Carles Mundó. En declaracions a la premsa, va desmentir que el seu departament considerés desmantellar alguns jutjats de violència sobre les dones, com s'havia especulat. Per Mundó, precisament és molt important que aquest sigui un servei de proximitat.

LA XIFRA

428.000
euros
rebrà la Garrotxa en inversions de la Generalitat el 2017, dels 79,4 milions de tota la demarcació.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona