Administracions

Societat

Barcelona atorga un 73% més d'ajuts a menors vulnerables

El pressupost de la renda infantil creix de 9,2 a 22,6 milions en un any

La subvenció està dotada amb 100 euros/mes

La renda de 100 euros mensuals que l'Ajuntament de Barcelona concedeix a famílies amb menors de 16 anys que estan en una situació de risc ha incrementat substancialment el nombre d'ajuts concedits amb només un any de vigència. Dels 10.921 que es van donar durant el 2015 s'ha passat als 18.952 d'aquest any, una tendència que inevitablement també s'ha traduït en un increment de la dotació pressupostària de la subvenció de 9,2 a 22,6 milions en el mateix període. Un dels principals arguments, per no dir el principal, que el govern d'Ada Colau esgrimeix per explicar aquest repunt, és que s'han disparat les sol·licituds per rebre la renda a partir que més beneficiaris potencials la coneixen. Sobre això, per exemple, el consistori va posar en marxa al juliol una campanya consistent a enviar 12.000 cartes a famílies que s'ajustaven als barems exigits –en el cas d'una unitat a compte els ingressos anuals bruts no poden superar els 11.951,60 euros–, amb tota la documentació necessària i ja a punt per tramitar l'ajut.

Els 100 euros mensuals que estructuren la subvenció es reben a través de la Targeta Barcelona Solidària per cobrir despeses bàsiques com ara menjar, material escolar, higiene o roba. Per la tinenta d'alcalde de Drets Socials, Laia Ortiz, la mesura és un primer pas per “avançar cap a una renda garantida”, tot i sabent, com ella mateixa va admetre, que aquest és un debat que està fora del marc competencial d'un ajuntament.

LA FRASE

Les xifres revelen que la recuperació econòmica no està revertint en la majoria de les famílies
Laia Ortiz
tinenta d'alcalde de drets socials

LA XIFRA

18.592
ajuts
de la renda infantil ha concedit el consistori durant el 2016 enfront dels 10.921 de l'any passat.

Una mesura pactada pel PSC i CiU

La implantació de la renda infantil va ser fruit d'un acord polític de finals del 2014 entre CiU, aleshores al capdavant del govern, i el PSC per pactar el pressupost municipal del 2015. Des de la bancada socialista sempre es va defensar la mesura com un mecanisme corrector d'una situació de vulnerabilitat, ja que, com ahir recordava la regidora d'Infància, Joventut i Gent Gran, Carmen Andrés, “és important que una ciutat no tingui infants pobres, ja que aquests probablement seran uns adults també pobres”. A partir d'aquesta voluntat política, el pròxim pressupost també inclourà una partida, modulable, per a l'ajut.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona