Administracions

L'Ajuntament de Lloret encarrega un estudi per conèixer l'oferta comercial

És el pas previ per redactar un nou pla d'usos, després que l'anterior es va retirar per l'oposició del sector

Enllestirà el pla abans d'acabar el mandat

L'Ajuntament de Lloret de Mar vol tenir enllestit abans que acabi el mandat el pla d'usos, i ha començat tot el procediment pràcticament de zero, amb l'encàrrec d'un estudi sobre l'oferta comercial del municipi. Aquest serà el segon pla d'usos que s'elabora a Lloret, després que el primer, que es va encarregar en l'anterior mandat, va fracassar per l'oposició dels comerciants.

El pla d'usos és un dels eixos bàsics que es recullen en el pla operatiu per a la renovació de la destinació, on s'exposa que l'objectiu del pla “és regular i gestionar la implantació d'activitats que garanteixin les necessitats dels residents i els visitants amb un bona mescla de l'oferta comercial i de la resta d'activitats econòmiques de la població”. El pla també haurà de garantir “l'equilibri dels usos residencials, comercials i turístics del municipi, sempre tenint en compte les repercussions que aquestes activitats tenen sobre l'espai públic”.

El document també proposa que el futur pla d'usos es treballi de manera coordinada entre la mesa empresarial, la direcció general de Comerç, l'Ajuntament de Lloret i altres entitats ciutadanes, i que es prenguin en consideració els estudis tècnics realitzats fins ara.

En línies generals, el pla haurà d'afavorir la implantació de noves activitats amb major especialització i valor afegit, i contribuir a la renovació i millora de les activitats ja existents; i per últim, combatre la desertització de residents de determinades zones del municipi, com el nucli antic. El nou pla s'està treballant a través de la mesa del turisme, de la qual formen part els sectors de l'hostaleria i el comerç, i es va crear una comissió específica per al pla, de la qual forma part l'associació de comerciants. El seu president, Francesc Alsina, va reiterar que l'anterior pla –que restringia el tipus de locals que es podien obrir en segons quines zones del municipi, en funció de la suposada saturació de l'oferta– era massa intervencionista, i aposta per buscar incentius perquè s'instal·lin diferents tipus de negocis, “en comptes de voler restringir”. El regidor responsable del pla operatiu, Jordi Orobitg, va explicar que amb tota seguretat el nou pla d'usos estarà enllestit “abans d'acabar el mandat”.

L'anterior pla pretenia evitar sobretot la concentració de comerços de perfil baix, i buscar diversificació. El treball previ que va fer per encàrrec de l'Ajuntament una consultora definia sis zones on determinades ofertes comercials es volien limitar. Aquestes sis zones eren: el centre, la resta de carrers del nucli antic, l'avinguda Just Marlès, el passeig, els eixos d'extraradi i l'avinguda Amèrica.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona