Administracions

Municipal

Badalona atrau un únic promotor interessat a construir l'hotel del port

Expira el període en què les empreses interessades podien presentar els seus projectes

La injecció econòmica, imprescindible per acabar el canal

Un promotor hoteler, del qual no s'ha desvelat encara el nom, és l'únic aspirant que ha presentat les seves credencials per tal de construir l'hotel de setze plantes que s'aixecarà als terrenys del port de Badalona. En principi, el nom del candidat no es farà públic fins al 22 de desembre, dia fixat per a l'obertura de pliques. Serà aleshores quan la mesa de contractació, integrada per tècnics de diversa procedència, avaluarà la viabilitat del projecte. En cas que el promotor reuneixi els requisits exigits, el consell d'administració de Marina Badalona (empresa integrada per l'Ajuntament de Badalona i el Consell Comarcal del Barcelonès que gestiona tant el port com el desenvolupament urbanístic de l'entorn) hi donarà el vistiplau definitiu. L'hotel, aleshores sí, podrà fer-se realitat.

La construcció de l'hotel del port, un equipament que a hores d'ara es desconeix si serà de quatre o de cinc estrelles, és imprescindible perquè Marina Badalona pugui acabar les obres del canal. L'operador, si la seva oferta cristal·litza, abonarà a la societat 10.164.000 euros, amb l'IVA inclòs, el preu de sortida de la parcel·la que està en procés de subhasta. La inversió final que farà en aquest projecte, segons els experts, s'elevarà fins als 26 milions d'euros.

Amb els diners obtinguts, Marina Badalona podrà enllestir la segona fase del canal, una operació clau per desencallar les promocions immobiliàries que es preveuen a la zona i que l'esclat de la bombolla immobiliària va aturar.

Tant Marina Badalona com l'Ajuntament esperaven que més d'un operador hoteler participés en la subhasta (s'havia parlat de tres), però sembla que la fórmula triada per a l'adjudicació, amb una concessió a 99 anys que no permet al promotor hoteler obtenir la propietat del terreny, pot haver frenat algun possible inversor.

Això no obstant, el tinent d'alcalde de Badalona Habitable, Oriol Lladó (ERC), mostrava ahir la seva satisfacció pel fet que un operador hagi mostrat predisposició a invertir en el projecte: “És una bona notícia per a Badalona”, va subratllar. Ara, segons Lladó, toca seguir el procediment establert i valorar l'oferta. El regidor d'Esquerra també recordava que desencallar aquesta actuació “farà que Badalona potenciï el seu atractiu econòmic alhora que es guanyarà una millor connectivitat del port amb la ciutat”.

Marina Badalona i el govern municipal de Guanyem Badalona en Comú, ERC i ICV-EUiA, hereus d'un projecte que no compartien, volen que el nou equipament ajudi a singularitzar l'oferta hotelera de qualitat a la ciutat i a dinamitzar la transformació del sector del port i de l'entorn més immediat.

L'hotel obrirà les portes el primer semestre del 2019

El futur hotel del port de Badalona serà un equipament de 170 habitacions i de 20 apartaments, situat en un sector privilegiat, a primera línia de mar. La superfície objecte del concurs és una peça de 2.450,36 m², amb 12.000 d'edificabilitat. El fet que un únic candidat aspiri a assumir la construcció de l'equipament hauria d'ajudar a complir el calendari previst. La voluntat de Marina Badalona és que l'adjudicació es pugui fer durant la primera quinzena de febrer i que la posada en marxa de l'hotel pugui ser una realitat el primer semestre del 2019. L'hotel del port estarà orientat al turisme familiar i de negocis, a més de donar suport a les estades hospitalàries. L'oferta que ha presentat l'empresa inclou la construcció, la gestió i l'explotació de l'hotel.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona