Administracions

municipal

cas badalona capaç

El futur de Badalona Capaç, en un carreró sense sortida

El partit de l'alcaldessa i ICV anuncien que no permetran que es voti l'acord de la fundació amb Mercadona, que té el suport de la majoria del ple

Tot indica que l'entitat s'haurà de quedar a la nau actual

Si no hi ha cap canvi radical de posició en les pròximes setmanes, Badalona Capaç no es mourà de la nau que ocupa a l'avinguda Marquès de Mont-roig, a la frontera entre els barris del Congrés i Sant Roc. Dos dels tres grups que integren el govern de Badalona, Guanyem Badalona en Comú i ICV-EUiA, van anunciar ahir que descarten “definitivament” elevar a un ple l'aprovació de l'acord entre la fundació i Mercadona per construir el nou centre ocupacional al turó de l'Enric, al barri de la Morera. Tant aquestes formacions com ERC aposten per una actuació alternativa al barri de Montigalà, pagada amb diners públics, amb un matís de pes: mentre que Guanyem i ICV no faran marxa enrere i aparquen la Morera de manera categòrica, Esquerra reclama que es voti en un ple el projecte de Montigalà i, en cas que no prosperi (com passaria, perquè el govern no té majoria a la sala), que se sotmeti a votació l'acord entre la fundació i Mercadona. Avancem és l'única formació que es desmarca de la resta de l'executiu i ahir va sol·licitar que es voti en un ple la modificació del PGM a la Morera, imprescindible per construir el centre ocupacional.

No aniran a Montigalà

Tot i que ara per ara la posició d'una majoria del govern és clara i impedirà que cristal·litzi una actuació que topava amb el rebuig de diferents col·lectius (ahir va tenir lloc un nou acte de defensa del turó), totes les forces defensen la conveniència de continuar buscant una sortida per a Badalona Capaç. Montigalà continua sent la gran aposta de l'executiu, però no sembla viable que s'arribi a un acord amb la fundació, que ja ha deixat ben clar que, abans que anar a Montigalà, es quedarà a la seu actual.

L'anunci d'ahir d'una part del govern va ser una galleda d'aigua freda per a la fundació, que es va assabentar per les xarxes socials que l'actuació de Morera queia en sac foradat tot i que l'actual govern, juntament amb la majoria de l'oposició, va estar a punt d'aprovar-la al mes de juny. Aleshores una assemblea de Guanyem, partit que en el programa deixava clar el seu “no al Mercadona”, va frenar en sec els plans del govern.

Malgrat que les forces del govern no conflueixen en les seves posicions, el representant d'ERC, Oriol Lladó, parlava de “discrepància en el si del govern”, però garantia que en cap cas se'n posa en perill la continuïtat. En canvi, Avancem, que es va presentar juntament amb Esquerra, recorda que “un govern democràtic no pot deixar al ple, on rau la sobirania local, sense pronunciar-se” i adverteix: “En cas de fer cas omís de les nostres consideracions i propostes, Avancem-MES començarà un període de reflexió amb els nostres afiliats sobre el suport al govern.”

Les pressions d'Avancem, de Badalona Capaç i de l'oposició no faran modificar ni una coma de la posició que han pres Guanyem i ICV-EUiA, que no descarten encara l'acord sobre Montigalà. “Tenim un projecte alternatiu que millora Morera. La nostra aposta es que es pugui votar sobre l'edifici de Montigalà en el ple del gener”, va dir Àlex Mañas (ICV).

Els membres de la fundació, però, no semblen disposats a seure de nou a parlar amb qui “fa servir un to autoritari i vol debilitar la fundació a qualsevol preu”. Lamenten que partits que defensen la sobirania municipal es neguin a la votació de les propostes en un ple i asseguren que s'estudiarà si hi ha vies legals per reclamar una actuació que tota l'oposició, a través d'un ple extraordinari, ha reclamat que se sotmeti a votació. El regidor del PP Juan Fernández va lamentar que “aquells que tant reclamen la sobirania local es neguin a fer ús del ple, l'eina on recau la sobirania local dels ajuntaments”.

LA FRASE

Sigui quin sigui el nou escenari, volem ajudar Badalona Capaç a trobar una solució
Oriol Lladó
regidor d'erc


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona