Administracions

Municipal

Multa suspesa a Can Moni de Palamós

La jutgessa ajorna cautelarment la sanció a la taverna pel soroll, de 15.000 euros, i la Fecasarm vol arribar a un acord

La jutgessa titular del jutjat contenciós administratiu número 1 de Girona ha decretat la suspensió cautelar de la sanció de 15.000 euros per sorolls cursada per l'Ajuntament de Palamós contra la taverna Can Moni l'estiu del 2015. La Federació Catalana d'Activitats de Restauració i Musicals (Fecasarm) havia recorregut contra la multa, que trobava “desproporcionada”, per motius tècnics. Però també va sol·licitar la mesura cautelar d'ajornar el pagament mentre no hi hagués sentència en ferm, ja que l'elevat import de la multa segurament hauria precipitat el tancament del negoci.

La magistrada ha estimat aquest darrer argument, al qual ni l'advocat de l'Ajuntament de Palamós ni la veïna que es queixava de les molèsties de la taverna han posat objeccions perquè tampoc posa en risc les finances municipals. El secretari de la Fecasarm, l'advocat Joaquim Boadas, valora “molt positivament” la decisió, que automàticament exonera el taverner del recàrrec addicional de 3.000 euros que ja s'havia sumat a la sanció en no haver-se pagat en el termini voluntari. Amb tot, la setmana vinent Boadas es reunirà amb representants del consistori i l'Associació Catalana Contra la Contaminació Acústica (Accca) per intentar un acord extrajudicial que permeti, per exemple, destinar part dels diners reclamats en la sanció a millores en l'aïllament acústic del local.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia